Friday , December 9 2022

Direcția Silvică Suceava, APM și Garda Forestieră, implicate în transportul refugiaților ucraineni

Direcția Silvică Suceava, Garda Forestieră Suceava și Agenția pentru Protecția Mediului Suceava sunt implicate în eforturile privind transportul refugiaților ucraineni de la graniță, prin personalul propriu și mijloacele de transport pe care le pun la dispoziție.

Împreună cu colegii lor din alte județe, angajații suceveni ai instituțiile menționate vor lucra în colaborare cu grupul de lucru înființat la nivelul Cancelariei Prim-ministrului pentru coordonarea acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Astfel, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a menționat într-un comunicat: ”În primă fază am întocmit o listă cu mijloacele de transport din dotare și personalul care poate ajuta în transportul refugiaților. În total 67 autovehicule, dintre care trei microbuze și 73 șoferi. Instituțiile subordonate MMAP vor lucra în colaborare cu grupul de lucru înființat la nivelul Cancelariei Prim-ministrului pentru coordonarea acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale. Consider că este de importanță majoră ca toate instituțiile statului să vină în ajutorul celor care se refugiază din Ucraina.

Aproape 120 de mii de refugiați au intrat în țară de la izbucnirea războiului, dintre ei, 18 de mii de copii se află pe teritoriul României, însoțiți doar de mamele lor. Mulți au traversat granița pe jos și au nevoie de un mijloc de transport pentru a ajunge la centrele de cazare sau pentru a-și continua drumul către vestul Europei”.

Din acțiunea de mobilizare a structurilor MMAP fac parte:

Garda Forestieră Suceava;
Garda Forestieră Cluj;
Garda Forestieră Focșani;
Garda Forestieră Oradea;
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva – direcțiile silvice din județele: Suceava, Buzău, Vaslui, Maramureș, Sălaj, Brăila, Satu Mare, Galați și Botoșani;
Agentia Nationala pentru Protectia Mediului – ANPM – agențiile pentru protecția mediului din județele: Bistrița-Năsăud, Maramureș, Botoșani, Bihor, Tulcea, Iași și Suceava;
Garda Naţională de Mediu – Comisariatul General și comisariatele județene Vaslui și Bistrița-Năsăud;
Administraţiile Bazinale din cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române: ABA Prut-Bârlad, ABA Siret șiABA Someș-Tisa. (O.S.)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …