Wednesday , February 1 2023

Derbedeii din Gura Humorului, care au lovit cu o bordură în cap un adolescent și i-au furat telefonul au fost arestați pentru 30 de zile

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Aron Feștei (19 ani) și Gabriel Capră (19 ani), ambii din orașul Gura Humorului, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul nopții de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2019, în jurul orei 23.45, în timp ce se deplasa prin zona centrală a orașului Gura Humorului,  un grup de mai multi tineri cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani au fost acostați de cei doi inculpați, trei dintre adolescenți fiind loviți cu palmele și cu pumnii peste față, după care cei doi agresori au lovit cu pumnii și picioarele peste corp și cap pe cea de-a patra persoană vătămată, unul dintre inculpați lovind-o și cu o bucată de bordură în cap, deposedând-o apoi prin violență de telefonu mobil marca  Allview model E 4 lite culoare neagră, tip smart phone.

De altfel, unul dintre tinerii arestați nu este la primul contact cu oamenii legii. La data de 24 octombrie 2019, procurorii humoreni au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de de unul dintre cei doi inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor  de “furt calificat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În noaptea de 19 spre 20 octombrie 2019, în jurul orei 21.00, acesta împreună cu alte trei persoane a furat de pe raza orașului Gura Humorului un  autoturism Peugeot 407, pe care ulterior l-a condus pe drumurile publice de pe raza județului Suceava fără a avea permis de conducere până în municipiul Rădăuți unde la o trecere de cale ferată nu a acordat prioritate de trecere, tamponându-se ușor cu o altă mașină, după care a condus în viteză pe mai multe străzi din Rădăuți, intrând în cele din urmă într-un gard.

De asemenea, anterior, față de unul dintre cei doi inculpați s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În noaptea de 18 spre 19 august 2019, în jurul orei 01.00, acesta a pătruns prin efracție într-un magazin mixt situat în orașul Gura Humorului, iar de aici a furat cinci sticle de vodcă de un litru fiecare precum și 12 pachete de țigări, valoarea totală a prejudiciului fiind de 550 de lei.

Magistrații de la Judecătoria Gura Humorului au admis cererea și au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele ambilor inculpati pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …