Wednesday , February 1 2023

Decorațiunile de Crăciun vor mai putea fi văzute pe străzile din Suceava până pe 15 ianuarie

ornament brad centru

Luminițele de Crăciun vor fi strânse de pe străzile Sucevei, pe data de 15 ianuarie. Ion Lungu a arătat ieri că, motivul pentru care acestea rămân aprinse până jumătatea lunii este pentru ca și cetățenii care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi să se bucure de decorațiuni, în perioada sărbătorilor de iarnă.

“Iluminatul ornamental va funcționa în municipiul Suceava până pe data de 15 ianuarie. Vrem să beneficieze de acest iluminat și cei care sărbătoresc pe stil vechi. Cred că iluminatul ornamental a fost reușit în municipiul Suceava, în perioada acestor sărbători. Am primit foarte multe complimente, atât de la suceveni, cât și de la cei care ne-au vizitat orașul”, a declarat ieri priamrul Sucevei, Ion Lungu.

El a mai spus că, își dorește ca, începând de anul viitor să poată fi realizată și structura pentru plasa luminoasă, astfel încât aceasta să nu mai fie plată și să arate ca o cupolă.

“Vom lucra și la acea cupolă luminoasă. Din păcate în acest an nu am putut să realizăm structura pentru cupolă, însă imediat ce lucrările pe fonduri europene vor ieși din garanție vom căuta o soluție să creăm o cupolă, nu așa cum a fost în acest an. Vrem să montăm niște stâlpi care să poată fi demontați și să îi putem folosi doar în perioada sărbătorilor de iarnă. Vom face acest lucru, mai din timp pentru sărbătorile de anul viitor”, a mai arătat ieri Ion Lungu.

Târgul de Crăciun va rămâne deschis, pe esplanada din fața Ca­sei de Cultură, până pe 10 ia­nu­arie și tot pe 15 vor fi demontate din centrul orașului și căsuțele în care și-au expus și vândut produsele, în perioada sărbătorilor, producătorii locali. (A.I.)

 

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …