Wednesday , December 7 2022

Dascalii din 50 de scoli sucevene si-au anuntat elevii ca de miercuri intra în greva

Cadrele didactice din 50 de unit\]i de înv\]\mânt din jude]ul Suceava, afiliate Sindicatului Jude]ean Înv\]\mânt “Spiru Haret”, [i-au anun]at elevii c\ de miercuri intr\ în grev\ general\, nemul]umite c\ nu [i-au primit integral salariile pentru luna februarie.
Liderul Sindicatului Jude]ean Înv\]\mânt “Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica, a declarat, mar]i, c\ în 50 de [coli sucevene cadrele didactice vor intra de miercuri în grev\ general\.
Cernica a afirmat c\ alte [coli în care profesorii nu au optat pentru grev\ general\ se vor afla fie în grev\ de o zi, fie în grev\ de dou\ ore, în semn de solidaritate cu cei care se vor afla în grev\ general\.
El a mai spus c\ în [colile care se vor afla în grev\ general\ au fost postate afi[e, iar cadrele didactice i-au anun]at pe copii c\ nu se ]in cursuri.
Sindicatul Jude]ean Înv\]\mânt “Spiru Haret” Suceava a transmis, luni, o notificare c\tre Inspectoratul {colar Jude]ean Suceava, în care se arat\ c\ s-a decis redeschiderea conflictului colectiv de munc\, suspendat în luna decembrie, astfel c\ începând cu 16 martie este grev\ general\ în unit\]i de înv\]\mânt afiliate acestui sindicat.
În notificarea transmis\ de Sindicatul Jude]ean Înv\]\mânt “Spiru Haret” Suceava se precizeaz\ c\ motivul declan[\rii grevei îl constituie neprimirea salariilor pe luna februarie în conformitate cu prevederile contractului colectiv de munc\. (O.S.)

Vezi si

Gheorghe Flutur, pe șantierul DJ 178: Legăm Valea Solonețului de Ilișești, Ciprian Porumbescu și Măzănăești

În cursul zilei de marți, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a inspectat șantierul de …