Wednesday , June 23 2021

Daniel Prorociuc: „Am apreciat enorm inițiativele de voluntariat care s-au dovedit a fi exemple bune de urmat”

Subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, a participat, în cursul zilei de miercuri, 12 mai, la videoconferința „Promotorii Voluntariatului”, organizată cu ocazia celei de-a douăzecea ediții a Săptămânii Voluntariatului. Participarea unui reprezentant al prefecturii Suceava s-a făcut la invitația Secretariatului General al Guvernului.

„Un voluntar face voluntariat pentru că așa dorește și nu pentru că ar fi obligatoriu sau impus. Voluntarii au un rol și un loc important în societatea civilă, fără să fie plătiți pentru aceste activități, aceștia muncesc, dedică timp și implicare pentru comunitate și pentru alte persoane care au nevoie de un sprijin. Permanent ne punem întrebarea: Cine poate fi voluntar? Răspunsul e foarte simplu: oricine! Oricine poate să devină voluntar și să aducă o contribuție, cât de mică, la lumea care ne înconjoară. Important este doar să îți dorești acest lucru sau să îi găsești pe cei care își doresc ăsta!”, a declarat Daniel Prorociuc.

Prefectura s-a implicat și a susținut în nenumărate rânduri societatea civilă prin susținerea implementării, dar și a inițierii în parteneriat a o serie de proiecte menite să vină în sprijinul dezvoltării comunitare. „Totodată am apreciat enorm inițiativele de voluntariat care s-au dovedit a fi exemple bune de urmat, iar un astfel de exemplu demn de menționat este apelul de voluntariat inițiat împreună cu Institutul Bucovina pentru susținerea activităților din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava în perioada critică de anul trecut când 17 voluntari au fost în prima linie în lupta cu virusul Covid-19. Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru activitatea pe care au desfășurat-o cu atâta dedicare și responsabilitate”, a mai spus subprefectul Daniel Prorociuc. (D.P.)

Vezi si

Angelica Fădor solicită ministrului Transporturilor un grafic de lucrări privind modernizarea sectorului de cale ferată Pojorâta-Apahida

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a adresat o interpelare ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin …