Wednesday , February 8 2023

Cum mai vor ucrainenii să scape de înrolare? Se deghizează în femei

Un bărbat care se dădea în femeie a fost reținut la punctul de control Porubnea. Este vorba despre un kievean de 30 de ani care s-a prefăcut a fi soția sa – pretinzând că este rezident al regiunii Odessa – pentru a evita recrutarea și a părăsi Ucraina, în străinătate cu un copil minor. Situația s-a produs în seara zilei de 12 martie, kieveanul primind chiar și un buchet de lalele la graniță.

Pseudo-femeia a fost găsită de polițiștii de frontieră în timpul controlului pașapoartelor. Bărbatul de la controlul de frontieră a furnizat documentele altor persoane, respectiv pașaportul soției sale și documente pentru copil.

Cu toate acestea, machiajul și peruca nu l-au ajutat. Un inspector de frontieră cu experiență, după ce a verificat cu atenție aspectul „femeii” și confruntând cu poza din pașaport, a constatat că documentul aparține altei persoane. Acum bărbatul va trebui să răspundă pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei.

Reamintim că, după invazia rusă în Ucraina, a intrat în vigoare legea marțială care nu permite bărbaților ucraineni cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, să părăsească granițele. Excepție de la această regulă fac acei bărbați care au cel puțin trei copii sub 18 ani în întreținere, cei care nu sunt apți pentru serviciul militar și au actele relevante ale comisiei medicale militare, precum și cei care îngrijesc persoane cu dizabilități. (D.P.)

 

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …