Sunday , December 4 2022

Cu cât bazariştii se mută mai repede, cu atât îşi pot relua activitatea mai curând

In cele din urmă, comercianţii din complexul comercial din Lunca Sucevei au înţeles că fără mutarea chioşcurilor nu îşi pot relua activitatea, aşa încât s-au conformat şi au început mutările. Primarul Ion Lungu a arătat că intenţionează să facă o simulare de incendiu în Bazar, pentru a se dovedi că hidranţii de acolo sunt funcţionali, iar în caz de incendiu pot fi utilizaţi . Trebuie spus că până la redeschiderea Bazarului trebuie luate următoarele măsuri obligatorii: eliberarea căilor de acces şi a hidranţilor, delimitarea celor două bazaruri, îndepărtarea improvizaţiilor electrice  

 mutare bazar_tn


Bazariştii s-au conformat cerinţelor impuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, aşa încât cele 86 de locuri disponibile din hala modernizată au fost adjudecate, urmând ca în cel mai scurt timp chioşcurile să fie repoziţionate. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a arătat, încă odată, că totul depinde de comercianţi, întrucât ei sunt cei care trebuie să-şi mute chioşcurile. “Sunt în curs de mutare 80 de chioşcuri ce vor fi reamplasate în zona modernizată. Urmează ca săptămâna viitoare să continuăm această acţiune de mutare a chioşcurilor ca să putem realiza şi celelalte observaţii făcute de ISU. Redeschiderea Bazarului depinde de comercianţi care trebuie să-şi mute cu celeritate chioşcurile. Ei se mută, dar mai greu pentru că trebuie desfăcute chioşcurile”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Edilul sucevean a mai arătat că după ce vor fi repoziţionate toate chioşcurile care blochează căile de acces pentru autospecialele pompierilor, se va face o simulare de incendiu, prin intermediul căreia se va dovedi că hidranţii sunt în stare de funcţionare, iar din acest punct de vedere nu este niciun impediment. Pe lângă această simulare de incendiu, Ion Lungu a precizat că trebuie respectată o serie minimală de măsuri în urma căreia complexul comercial din Lunca Sucevei va fi redeschis “Intenţia mea este să facem o simulare de incendiu, să verificăm şi să demonstrăm că aceşti hidranţi funcţionează, să îndepărtăm, dacă mai sunt, improvizaţii la instalaţiile electrice, să finalizăm gardul care desparte bazarul public de cel privat”, a arătat primarul Ion Lungu.
In ceea ce priveşte vânzările consistente de înaintea sărbătorilor de iarnă, primarul Ion Lungu a spus că, cu cât condiţiile minime vor fi îndeplinite cât mai repede, cu atât Bazarul va putea fi redeschis mai repede, iar comercianţii îşi pot reechilibra veniturile. “Când vor fi îndeplinite condiţiile minime, eu zic că vom găsi soluţii, dar trebuie îndeplinite cerinţele ISU”, a mai spus primarul Ion Lungu.
Reamintim că primele modificări ce trebuie făcute în complexul comercial sunt: eliberarea căilor de acces, deblocarea hidranţilor, înlăturarea improvizaţiilor electrice şi delimitarea celor două bazaruri. Potrivit unor declaraţii anterioare ale reprezentanţilor Primăriei Suceava, această delimitare va face mai uşoară procedura de autorizare a Bazarului, întrucât dacă nu se recurge la această măsură, unitatea administrativ teritorială ar trebui să autorizeze şi partea privată a Bazarului, ceea ce nu este în atribuţiile acesteia.
Pe de altă parte, Gelu Greceanu, director în cadrul Direcţiei Administraţiei Pieţelor, a precizat că “interesul este ca Bazarul să se redeschidă, însă oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să coopereze pentru a-şi face lor un bine”. Un lucru este clar, Bazarul va fi redeschis după ce vor fi respectate condiţiile minime impuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …