Friday , February 3 2023

Criza de sânge se adâncește în spitalele sucevene

Intervenții chirurgicale sunt amânate din această cauză. Aparținătorii bolnavilor fac în continuare campanii pentru donare pe rețelele de socializare 

Criza de sânge pare să nu părăsească spitalele sucevene, deoarece pragul Centrului Județean de Transfuzii este trecut din ce în ce mai rar de către sucevenii dornici să doneze sânge. Cadrele medicale sunt alarmate pentru că nu au stocurile necesare care să asigure derularea normală a activității, în spitalele din județ. ”Ne întrebăm ce va fi cu bolnavii noștri din spitale. Sunt victime colaterale ale acestei situații grave. Desigur, operațiile care nu sunt considerate grave, s-au amânat. Dar nu poți amâna nașterile, nu poți amâna un bolnav oncologic care are o hemoglobină mică și trebuie să primească un tratament cu citostatice, nu poți amâna un nou-născut care are nevoie de sânge”, au explicat reprezentanții Centrului Județean de Transfuzie Suceava. Aceștia fac apel la suceveni să doneze sânge. Aparținătorii bolnavilor sunt îngroziți și desfășoară adevărate campanii pentru donare de sânge, pe rețelele de socializare, deoarece situația este tot mai dramatică, de la zi la zi. Situația cea mai gravă se înregistrează în cazul grupei de sânge AB negativ, care este o grupă destul de rar întâlnită.

Potrivit legii, pot să dea sânge persoanele peste 18 ani, dar care nu au mai mult de 62 de ani și cele care nu cântăresc sub 50 de kg. Donatorii nu trebuie să aibă boli pulmonare, de inimă, piele, diabet, hepatită, sifilis, ulcer, TBC sau HIV/SIDA. (C.R.)
secretarasite

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …