Tuesday , May 28 2024

Creșa din Burdujeni nu va mai fi finalizată în acest an

Optimismul afișat de primarul Ion Lungu cu privire la creșa de mari dimensiuni din cartierul Burdujeni a fost temperat de realitățile din teren. În conferința de presă de miercuri, 16 august, edilul a recunoscut faptul că termenul vehiculat pentru începerea anului școlar de predare a noii investiții nu mai este de actualitate.

Mai exact, creșa cu o capacitate de 110 locuri care se construiește pe strada Mircea Hrișcă, în cartierul Tinereții, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții nu mai poate fi predată luna următoare. „Din păcate, nu putem termina creșa în acest an. Noi am invitat constructorul la lucru, ei au motivat că, până nu nivelăm terenul și nu facem accesul, nu pot să lucreze”, a declarat primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 16 august.

El a adăugat că va avea o discuție la CNI cu privire la acest proiect – constructorul creşei din cartierul Tinereții este Katar Conneg Negreşti, valoarea finală a lucrărilor ridicându-se la aproape 5 milioane de euro – în ideea de a se accepta ca lucrarea de realizare a drumului de acces și a consolidării unei porțiuni de teren să fie sincronizată cu lucrările de la creșă. Un lucru este cert: edilul a acceptat că investiția finanțată prin CNI nu poate fi finalizată în 2023. „Oricum anul ăsta nu-i gata, poate anul viitor până în septembrie să fie”, a răspuns edilul la o întrebare adresată spre finalul conferinței de presă pe tema creșei de pe strada Mircea Hrișcă. (Dan PRICOPE)

 

 

 

 

Vezi si

Profesorul Ciprian Anton: Am încredere că sportul sucevean va avea viitor cu primarul Lucian Harșovschi

Ciprian Anton este profesor-antrenor de educație fizică și sport-specializare fotbal. Director al Liceului cu Program …