Saturday , April 27 2024

Credincioșii unei biserici din Vicovu de Jos trimit 25.000 de borcane cu dulceață copiilor săraci din deșertul Kalahari

Aproximativ 150 de voluntari din cadrul Bisericii Penticostale din Vicovu de Jos muncesc zi și noapte, în ture, și pregătesc aproximativ 25.000 de borcane de dulceață, pe care le vor trimite copiilor săraci din Africa. Mai exact, dulceața va ajunge într-o comunitate săracă din Namibia.

”Sunt câţiva ani de când dulceaţa românească aduce bucurie în mii de familii din zonele sărace ale deşertului Kalahari. Iar pandemia nu va opri tradiţia. 150 de voluntari români lucrează acum în ture, la foc continuu, pentru ca 25.000 de borcane de dulceaţă să ajungă cât de curând posibil la copiii din Africa. De caise, de mure, de pepene galben, de prune sau de mere, fiecare borcan este hrana unui copil într-o lună. În cartea sfântă scrie că mila biruieşte judecata. Şi la noi este binecuvântarea, în nordul Bucovinei. Toţi trebuie să pună mână de la mână. În Africa nu există aşa de multe oportunităţi. Pentru ei e mare binecuvântare să aibă ce mânca şi ce bea”, a povestit un voluntar care lucrează la acest proiect de mai bine de cinci ani.

Totul a început în anul 2012, când un grup de suceveni a ajuns acolo. Profund impresionați de condițiile în care trăiesc și învață acești copilași, tinerii s-au mobilizat și împreună cu volunarii din cadrul Bisericii Betel din Vicovu de Jos au pus bazale acestui proiect de suflet, primele borcane cu dulceață fiind trimise în 2018. Atunci s-au stâns doar 3.500 de borcane. ”Am rămas marcat de copilaşii de acolo. Am ales să vin aici de fiecare dată din Suceava la dulceaţă, la dulceaţa din Vicov pentru acei copilaşi, să le aducem un zâmbet pe faţă în fiecare dimineaţă când ajung la şcoală”, a povestit Iosif Avasiloaie, iar Maria Benea a completat “Ştiu pentru ce se face. Am fost acolo, am văzut şi pentru ce se face şi o fac din inimă şi cu drag şi îmi face mie plăcere să fac lucrul ăsta”.

Inițiatorul proiectului, Samuel Trifin, a povestit că acei copii mănâncă, pentru a nu muri de foame, chiar și pământ sau tot felul de rădăcini, fiind o zonă foarte săracă, iar un borcan de dulceață reprezintă o adevărată binecuvântare. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Cinci eleve au obținut premii la Olimpiada Națională de Limba Germană, iar Alexandra Oniceanu, de la ”Ștefan”, s-a calificat în lotul lărgit

Trei dintre elevele premiate sunt de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, fiind coordonate …