Wednesday , November 30 2022

Contrabandişti cu un Audi A6 burduşit cu 6.000 de pachete de ţigări, prinşi la Voitinel şi arestaţi pentru 30 de zile

tigari


Sambătă dimineaţă, în jurul orei 08.00, lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Rădăuţi au depistat şi oprit în trafic pe raza localităţii Voitinel un autoturism marca Audi A6 condus de Dumitru M., în v=rstă de 27 ani, domiciliat în localitatea Capu C=mpului. In urma controlului efectuat asupra maşinii, au fost descoperite mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă, fapt pentru care şoferul din Capu C=mpului unde s-au găsit ţigările, precum şi alte două persoane aflate într-o altă maşină care îl însoţea pe Dumitru M. au fost conduse la sediul Punctului de lucru (PL) Vicov din cadrul SPF Rădăuţi. In autoturismul lui Dumitru M. au fost descoperite 12 baxuri învelite în folie de culoare neagră care conţineau 6.000 pachete cu ţigări, marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană.
In continuarea cercetărilor, au mai fost reţinuţi băcăuanii Costel P. de 34 ani şi Daravin S. de 28 ani, aceştia fiind antemergători în asigurarea transportului ilegal de ţigări. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trei bărbaţi actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săv=rşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă.tigari2
La cererea procurorilor, cele trei persoane au fost prezentate instanţei de judecată – Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestarea preventivă. Instanţa a dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor trei, pentru 30 de zile. Bărbatul din Capu C=mpului sub aspectul săv=rşirii infracţiunii de contrabandă iar băcăuanii pentru complicitate la contrabandă. De menţionat că, spre finele lunii aprilie, cei doi băcăuani au fost prinşi de poliţiştii de frontieră suceveni tot într-un caz de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană. Cei doi au fost prinşi, atunci, la Marginea, c=nd transportau tot cu un Audi A6, aproximativ patru mii de pachete de ţigări de contrabandă, în noaptea de 28 spre 29 aprilie. Si la acea dată, autoturismul Audi A6 a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, cei doi băcăuani fiindu-li-se făcut dosar penal, dar nu au fost reţinuţi.
Intreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 60.000 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismele Audi A6 au fost indisponibilizate la sediul SPF Rădăuţi, în vederea continuării cercetărilor. (D.P.)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …