Contrabandist urmărit de polițiștii de frontieră vreo trei kilometri, până s-a împotmolit cu mașina într-un pârâu, la Straja

reportersite
08 iulie 2020, 7:00

Au fost trase șase focuri de armă, dar individul a scăpat fugind în pădure. in Audi-ul înmatriculat în Marea Britanie, polițiștii de frontieră au găsit 12.050 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de 140.985 lei 

Luni dimineață, în jurul orei 10.30, polițiștii de frontieră au depistat în trafic, pe raza localității Straja, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea autoturismului, însă șoferul a continuat deplasarea în viteză. Polițiștii au urmărti mașina, însă după trei kilometri, pe raza localității Vicovu de Sus, șoferul a rămas împotmolit cu mașina   în apa unui pârâu. Pentru reținerea șoferului polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acesta a reușit să fugă în vegetația din zonă.

În mașina abandonată au fost descoperite 12.050 pachete cu țigări, de proveniență Belarus și Duty Free, în valoare de 140.985 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională – în valoare de 10.000 lei – a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. (O.S.)