Wednesday , November 30 2022

Continuă modernizarea zonei centrale a Sucevei. Esplanada va extinsă de la Prefectură până la magazinul “Bucovina”

Primarul Ion Lungu a declarat că a încheiat un contract suplimentar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în valoare de aproape 2,5 milioane de lei, prin care se va moderniza porţiunea cuprinsă între intersecţia străzii Mitropoliei până la magazinul Bucovina, la intersecţia cu bulevardul Ana Ipătescu 

 esplanada noua [800x600]


O nouă etapă de modernizare a zonei centrale tocmai a fost demarată prin încheierea unui contract suplimentar prin Programul de Naţional de Dezvoltare Locală, după ce, în primă fază s-a făcut modernizarea de la biserica Sfântul Dumitru până la clădirea E.ON-ului, a doua etapă, pe fondurile Primăriei municipiului Suceava, de la clădirea E.ON-ului până la intersecţia cu Aleea Nucului şi, o altă etapă, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală de la Ministerul Dezvoltării Regionale, de la Aleea Nucului până la strada Mitropoliei.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat că este posibil ca procedura de licitaţie şi de achiziţii să fie demarată chiar în acest an. “In data de 11 noiembrie 2015 am încheiat un contract suplimentar la Programul de Naţional de Dezvoltare Locală pe suma de 2.431.160 lei şi, cu o altă sumă care am primit-o în luna august 136.931 lei, fac împreună în jur de 2,5 milioane de lei. Ca atare vom demara o altă etapă de modernizare a zonei centrale, ce va cuprinde porţiunea de la intersecţia străzii Mitropoliei până la magazinul Bucovina, la intersecţia cu bulevardul Ana Ipătescu. Vom demara procedura de achiziţii, de licitaţie, iar demararea acesteia este un lucru bun. Ce mai rămâne de făcut este porţiunea dintre magazinul Bucovina şi strada Vasile Bumbac, până la Consiliul Judeţean”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Edilul sucevean a precizat că este bine că aceste lucrări de modernizare se pot realiza şi pe bucăţi, întrucât pentru a face întreaga lucrare odată era nevoie de mai multe fonduri. “Pe bucăţi, vom reuşi în final să terminăm modernizarea zonei centrale a municipiului Suceava”, a spus primarul.
Reamintim că în luna octombrie a fost inaugurată zona din faţa Palatului Administrativ Suceava, după ce au fost făcute modernizări. (I.G.N.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …