Saturday , April 27 2024

Construcția centrelor pentru aportul voluntar de deșeuri din Suceava stârnește interesul multor firme de construcții

Firmele sucevene de construcții se înghesuie să prindă la început de an contracte cu Primăria indiferent ce fel de lucrări trebuie să facă. Nici mai mult, nici mai puțin de șase oferte au fost depuse la licitația pentru construirea a două centre de aport voluntar a deșeurilor (CAV) pe raza municipiului Suceava. CON BUCOVINA, TEST PRIMA, S.U.C.T. sunt nume consacrate în piața suceveană a firmelor de construcții și toate au depus oferte. și nu sunt singurele, ci în competiție s-au mai înscris și firmele: ANISTA DESIGN SRL (având subcontractanți pe AQUATERM GREEN ENERGY și Valex Serv), ROSETTI RR (în asociere cu CARPAT FAUR S.R.L. și având subcontractanți pe TEHNOREZIDENT, GIO GIOVANNI ANDREEA și ASTRALUX), INVESTCAD PROIECT, ultima fiind în asociere cu ANTRAMICONS SRL și cu subcontractanții SC VOLTER SRL și NETCOM ACTIV.

De altfel, și primele trei firme au venit cu subcontractanții lor. Astfel, CON BUCOVINA a apelat la SC GLOBAL INSTAL SRL, în vreme ce TEST PRIMA a încheiat un acord de subcontractare cu firma SERVAL SERVICE SECURITY S.R.L., iar S.U.C.T. a optat pentru o astfel de colaborare cu NETCOM ACTIV și cu TEHNOELECTRIC. Având în vedere concurența ridicată, rămâne de văzut ce valoarea de contractare va rezulta după analiza ofertelor, dar valoarea estimată a contractului este de 4.565.665,48 lei fără TVA și estimările au indicat costuri egale pentru fiecare CAV. Durata de execuție a lucrărilor este de 5 luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției lucrărilor.

Având în vedere că Primăria intenționează să finalizeze procedura până în iulie a.c., există posibilitatea (cel puțin teoretic) ca lucrarea să fie gata la finele lui 2024. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de minim 36 luni și decurge de la data recepției la terminarea lucrărilor, pe ansamblu sau pe părți din lucrare distincte din punct de vedere fizic și funcțional, până la recepția finală. Finanțarea a fost atrasă de Primăria Suceava din PNRR, anul trecut fiind semnat contracte de finanțare cu Ministerul Mediului.

Unul din cele două centre astfel de centru va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door de către firmele de salubritate. Aici intră deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar și deșeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase și, nu în ultimul rând, deșeurile provenite din construcții și demolări. Dată fiind amploarea activităților din municipiul Suceava, s-a optat pentru finanțarea realizării a două astfel de CAV-uri: unul pe strada Mirăuți, altul pe strada Cernăuți. (Dan PRICOPE)

Vezi si

O femeie de 46 de ani a furat cutia milei din biserica din Ruși – Forăști

Vineri, polițiștii  au fost sesizaţi prin  112 de către preotul din satul Ruși, comuna Forăști, …