Monday , February 6 2023

Consilierii judeţeni ai PDL cer schimbarea lui Eugen Mogoş din fruntea Consiliului de Administraţie al Aeroportului

Faţă de fostul director APIA Suceava, Eugen Mogoş, Direcţia Naţională Anticorupţie a început acţiunea penală pentru savârşirea infracţiunii de abuz în dosarul fraudării fondurilor europene de la APIA

mogos [1280x768]


Consilierul judeţean PDL Cristian Irimie a pus în discuţie, la finalul şedinţei de ieri a deliberativului judeţean sucevean, situaţia fostului director APIA Suceava, Eugen Mogoş, al cărui nume a fost vehiculat printre cele vizate de ancheta procurorilor DNA în dosarul privind fraudarea unor fonduri europene destinate subvenţionării pentru unele activităţi agricole. Cristian Irimie susţine că directorul APIA Suceava, Eugen Mogoş, care la acest moment este suspendat din funcţie, ar trebui ca din punct de vedere moral măcar să demisioneze ori să fie demis dintr-o altă funcţie pe care o ocupă şi anume cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Regia Autonomă Aeroportul „Stefan cel Mare” Suceava, regie aflată la rândul ei în subordinea Consiliului Judeţean Suceava.
Motivul invocat de Cristian Irimie pentru o demitere sau demisie a lui Eugen Mogoş este tocmai ancheta DNA în care acesta ar fi săvârşit infracţiuni de abuz în serviciu. Cristian Irimie a pus accent pe faptul că la Aeroport este în derulare un proiect de modernizare, cu o componentă semnificativă a cofinanţării de la Uniunea Europeană.
Cătălin Nechifor, preşedintele CJ Suceava, a evitat să dea un răspuns ferm în acest caz şi l-a invitat pe secretarul judeţului Suceava, Petru Tanasă, să spună care ar fi punctul de vedere, bazat pe prevederile legii. Acesta din urmă a spus că, legal, Eugen Mogoş beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, în timp ce din punct de vedere moral situaţia este discutabilă. Cristian Irimie i-a replicat că tocmai cu moralitatea se stă mai prost la CJ şi că, de fapt, ar fi o chestiune de principiu cea a demisiei lui Eugen Mogoş. Menţionăm că acesta este membru PSD şi a mai fost la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă în mandatul trecut de unde a fost dat afară şi apoi, pentru o perioadă, a revenit la conducerea instituţiei după ce a câştigat un proces în instanţă. (D.P.)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …