Friday , September 30 2022

Conducere exclusiv “de import” la Direcţia Regională Antifraudă Suceava

finante

Nimeni din echipa de conducere a noii structuri care va fi coordonată de la Suceava nu este din judeţul nostru u şeful Direcţiei Regionale, bucureşteanul Cosmin Georgescu şi-a cooptat în staff-ul de conducere trei foşti comisari financiari de la Bacău şi pe fostul şef al Gărzii Financiare Botoşani

Conducerea Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava va fi asigurată de funcţionari din „import”. După ce, la sfârşitul lunii august a acestui an, în fruntea instituţiei regionale, cu statut de inspector general adjunct a fost numit bucureşteanul Cosmin Georgescu şi după ce la concursul organizat de ANAF pentru confirmarea în structurile antifraudă din luna octombrie a acestui an fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, a rămas pe dinafară, fiind picat la interviu, zilele acestea s-a definitivat echipa de conducere a Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava. Pe cele patru posturi de adjuncţi ai lui Cosmin Georgescu au fost numiţi, în funcţia de inspectori şefi, trei foşti comisari ai Gărzii Financiare din Bacău – Gabriel Taban, Cătlin Ionel şi Geanina Stoica şi fostul comisar şef la Gărzii Financiare Botoşani, Cristian Calimandriuc. Astfel, niciun sucevean nu a reuşit să prindă un post de conducere în acestă structură care funcţionează la noi în judeţ şi are în responsabilitate judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Botoşani şi Suceava.
Potrivit organigramei, Directia Generala Antifrauda Fiscala este condusa de un inspector general, iar cele opt direcţii regionale sunt coordonate de un inspector general adjunct. În ierarhie, urmeaza inspectorii sefi antifrauda, câte patru la nivelul fiecarei regiuni.
Cu sau fără suceveni în staff-ul de conducere, Direcţia Regională Antifraudă trebuie să-şi înceapă cu adevărat activitatea existând temeri că, nemaifăcându-se de câteva luni controale la agenţii economici predispuşi la evaziune fiscală, aceştia să şi-o fi luat în cap. Mai mult, desfiinţarea, începând cu 1 noiembrie a acestui an a Gărzii Financiare a avut, cum am anunţat cu un alt prilej, şi consecinţe neprevăzute, pe linia finalizării unor anchete aflate în lucru la Serviciul Teritorial Suceava al DNA. Procurorii anticorupţie aveau transmise către Secţia Gărzii Financiare Suceava aproximativ 20 de obiective de control la firme din judeţ, parte din ele beneficiare de fonduri europene nerambursabile. Acestea fuseseră distribuite comisarilor financiari care le preluaseră în lucru dar nu au fost finalizate înainte de desfiinţarea Gărzii Financiare, ca urmare au fost restituite către procurorii anticorupţie. Oricât s-ar dori ca aceste investigaţii să fie duse la bun sfârşit, acest lucru nu se poate face în momentul de faţă pentru simplul motiv că nou înfiinţatele structuri antifraudă – Direcţia Regională Antifraudă şi Direcţia de Control Antifraudă nu şi-au început în mod concret activitatea.(N.R.)

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …