Thursday , February 2 2023

Concurență de 3 candidați pe un loc la concursul pentru admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni

Pentru cele 170 de locuri disponibile, s-au înscris 249 de candidați din Suceava, 142 din Botoșani și 122 din Neamț, la care se adaugă câteva zeci din celelalte județe ale țării care vor opta pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni. Concursul de admitere se va desfășura în perioada 10-23 ianuarie 2020, având ca probe eliminatorii contravizita medicală, evaluarea performanței fizice/ traseul aplicativ și proba de verificare a cunoștințelor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava a înregistrat 249 de dosare ale candidaţilor interesați să participe la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, Bogdan Cornaci, va fi concurență mare și în acest an, ținând cont și de cei 142 candidați înscriși la IJJ Botoșani și 122 la IJJ Neamț, care se orientează spre Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni, plus alte câteva zeci din celelalte județe ale țării. Astfel, având peste 500 de candidați care își doresc o carieră în acest domeniu, unitatea de învățământ militar de la Fălticeni înregistrează o concurență de 3 candidați pe un loc, în condițiile în care sunt disponibile 170 de locuri.

În această perioadă se desfășoară examinarea psihologică a candidaților înscriși, urmând ca cei care au dosarele de recrutare corect şi complet întocmite să se prezinte la sediul instituţiei de învăţământ pentru care au optat, în vederea înscrierii Ia concursul de admitere. Concursul de admitere se va desfășura în perioada 10-23 ianuarie 2020, având ca probe eliminatorii contravizita medicală, evaluarea performanței fizice/ traseul aplicativ și proba de verificare a cunoștințelor, constând într-un test scris la limba și literatura română și unul la limbă modernă, la alegere între limba engleză și limba franceză.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni are disponibile pentru concursul de admitere, sesiunea 2020, 170 locuri, din care 3 pentru romi şi 2 pentru alte minorităţi. 150 de locuri sunt alocate Jandarmeriei Române, alte 15 locuri sunt alocate SIE și pentru IGAv sunt disponibile 5 locuri.

Şcolarizarea elevilor din instituţiile militare de învăţământ este gratuită, la fel ca masa, cazarea şi echipamentele. Ei primesc asistenţă psihologică, medicală şi medicamente, transport gratuit la şi de la domiciliu pe durata vacanţelor, soldă lunară, învoiri şi permisii. Candidaţii declaraţi ”admis” încheie angajamente prin care se obligă ca, după absolvirea şcolii, să îndeplinească serviciul timp de minimum 10 ani în unităţile în care vor fi încadraţi sau mutaţi ulterior, în raport de nevoile MAI. De asemenea, se obligă să restituie cheltuielile de întreţinere efectuate de MAI pe timpul şcolarizării, în cazul în care sunt îndepărtaţi din instituţia de învăţământ pentru lipsă de interes la învăţătură sau pentru abateri disciplinare, ori încetează şcolarizarea la cerere, precum şi în eventualitatea că nu-şi respectă obligaţia de a îndeplini serviciul în condiţiile de mai sus. Absolvenții școlilor militare vor primi repartiţie în una din unităţile Jandarmeriei Române, în funcţie de media de absolvire, opţiunea absolventului şi posturile vacante. (Oana NUȚU)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …

2 comments

  1. Sa aveti banii pregătiți…Si restul

  2. asa copilasi, sa asteptati pensia , sa-si bata joc politicienii de voi.