Saturday , March 25 2023

Comemorare a Holocaustului, la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți

Elevii Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, din clasele a X-a E și a XI-a F, coordonați de prof. Maria Epatov, împreună cu elevii clasei a VIII-a A de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă”, coordonați de prof. Natalia Cosovanu și insp. Daniel Hrenciuc, au organizat vineri o activitate de comemorare a Holocaustului. Împreună, au analizat și au înțeles trecutul prin intermediul literaturii și al filmului.

Elevii de liceu (Iulia Prelipcean, Nicola Bodnariuc, Daria Aga, Laura Curea, Daria Nițu din clasa a X-a E și Nicola Tolocan, Nasti Ungureanu, Teodora Păslaru și Larisa Radu din clasa a XI-a F) au prezentat nouă cărți inspirate de evenimentele din timpul Holocaustului. Participanții la activitate au ascultat un fragment în proză scris de Loriana Bujdei (a X-a E) și au vizionat filmul ”No Jews Allowed”, realizat de Eliza Teleagă, Nasti Ungureanu și Pavel Hrițcan (a XI-a F), distins cu premiul al II-lea la Festivalul Internațional de Film Video-Art 2022.

”Istoria vie suntem noi, cei alcătuiți, deopotrivă, din trecut, prezent și viitor. Dacă ne vom uita trecutul, suntem condamnați să-l repetăm. Activitatea de astăzi este o lecție deschisă către viitor. Un viitor în care toleranța, respectul și acceptarea reprezintă normalitatea”, au transmis organizatorii.

Manifestarea de vineri face parte din proiectul ”Istoria vie”, profesori colaboratori fiind Nicoleta Mitrofan, Ana-Gabriela Pogorevici, Angela Sehlanec, Loredana Puiu. (O. N.)

 

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …