Saturday , April 27 2024

Circa 3.700 de elevi din județul Suceava participă la orele remediale din cadrul programului ”Școala după școală”, cu 400 mai mulți decât luna trecută

Sunt eligibili în program elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispun de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet; elevii care se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau care au situația neîncheiată la cel puțin o disciplină; elevii care au nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare slabe obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

Programul național pilot de tip ”Școală după școală” a debutat în semestrul II al actualului an școlar, fiind organizat de Ministerul Educației, pentru elevii din învățământul primar și gimnazial a căror situație școlară a avut de suferit în urma închiderii școlilor și desfășurării cursurilor 100% în mediul online.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul școlar Cezar Anuței, în județul nostru, programul ”Școala după școală” se derulează cu 3.695 de elevi, dintre care 2.469 din învățământul primar și 1.226 din învățământul gimnazial. Aceștia au fost organizați în 263 de grupe, în 50 de unități de învățământ cu personalitate juridică, iar grupele sunt constituite cu o medie de 12 elevi/grupă. Inițial, au fost depuse 3.292 de cereri pentru participarea la orele remediale, în 62 de unități de învățământ cu personalitate juridică. Dintre acestea, 2.056 vizau elevi din învățământul primar și 1.236 elevi din învățământul gimnazial. Drept urmare, numărul elevilor care vor beneficia de orele de recuperare a materiei școlare este cu 400 mai mare comparativ cu prima lună de desfășurare a activităților din programul ”Școala după școală”.

Amintim că, în evidențele unităților de învățământ din județ, la finalul semestrului I al anului școlar în curs, figurează 1.144 de corigenți și 1.236 de elevi care au rămas cu situaţiile şcolare neîncheiate.

Înscrierea elevilor pentru a participa la activitățile de educație remedială s-a făcut pe baza solicitărilor scrise ale părinților/ reprezentanților legali, depuse la unitățile de învățământ în care sunt școlarizați. Sunt eligibili în program elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispun de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet; elevii care se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau care au situația neîncheiată la cel puțin o disciplină; elevii care au nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare slabe obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

Conform Ordinului de ministru nr. 3558/2021 de modificare a structurii anului școlar, activitățile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvara, cu respectarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică. Pentru a putea demonstra criteriile de eligibilitate de mai sus, elevii trebui să prezinte documentele justificative, care se transmit Inspectoratului Școlar. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

(P) Alege inteligent! Alege PYAM Residence! Cartier Privat de Vile 

PYAM Residence Cartier de vile – executate impecabil, gândite până la cel mai mic detaliu! …