Sunday , October 2 2022

Cinci farmacii deschise în Suceava, în ziua de Paşti

Trei centre de permanţă, UPU şi cele trei Centre de Primiri Urgenţe din judeţ vor asigura asistenţă medicală de urgenţă u medicii recomandă bolnavilor cronici să evite excesele alimentare şi a consumului de alcool

farmacie


Spitalele publice asigură urgenţele pe perioada sărbătorilor pascale prin Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, prin Centrele de Primiri Urgenţe din Spitalele Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc. Sucevenii care vor întâmpina probleme de sănătate în aceste zile vor putea apela şi la cadrele medicale din cadrul celor trei centre de permanenţă din judeţ, şi anume la Unitatea medico socială din Vicovu de Sus, Cajvana şi la Centrul de Permanenţă Bucovina Nord care asigură urgenţele prin cabinetele medicilor de familie.
In preajma sărbătorilor de Paşte, medicii atrag atenţia că bolnavii cronici şI cei care suferă de afecţiuni hepatices au digestive riscă să ajungă la camerele de urgenţe dacă nu consumă cu prudenţă meniul de sărbători, cum ar fi carne de mile, drob, prăjituri şI salate bogate în maioneză. Alimentele de origine animală trebuie introduce treptat după o perioadă de post. Prin urmare, sărbătorile pascale trebuie să se caracterizeze prin mese fără excese de alimente din punct de vedere cantitativ sau caloric, un consum mic şi moderat de alcool şi mişcare între mese, recomandă medicii, pentru o digestie optimă. “Bolnavii cronici trebuie să respecte cu stricteţe tratamentul recomandat de medic, cu evitarea exceselor alimentare şi a consumului de alcool”, a completat inspectorul Adrian Popescu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.
In perioada sărbătorilor de Paşte, în municipiul Suceava vor fi cinci puncte farmaceutice care vor avea program în ziua de duminică, 12 aprilie. Este vorba despre Farmacia Casandra, deschisă în intervalul orar 08,00-22,00, Farmacia Dorna Farm nr.3 din cartierul Burdujeni ce va fi deschisă între orele 08,00-12,00, Farmalin cu programul 07,00-24,00, Farmastop Suceava cu programul 08,00-12,00 şi Ropharma din centrul oraşului deschisă între orele 09,00-13,00. In Fălticeni va fi deschisă o singură farmacie duminică, 12 aprilie, Farmacia Morpheus, ce va avea program între orele 09,00-17,00, în timp ce în Câmpulung Moldovenesc nu va fi deschisă nici o farmacie în ziua de Paşte. In minicipiul Rădăuţi vir fi deschise duminică, 12 aprilie, două farmacii, şi anume Farmarom cu program de la 09,00 la 17,00 şi Hipocrat deschisă în intervalul 10,00-12,00. La Vatra Dornei vor fi deschise patru puncte farmaceutice în prima zi de Paşte. Casa Pricopie cu programul 10,00-16,00, Farmaciile Camphora 1 şi 2 deschise între orele 09,00-17,00 şi Valeriana Farm deschisă pentru două ore în intervalul 12,00-14,00. Acestea sunt singurele farmacii din judeţ deschise duminică, 12 aprilie. Farmaciile din mediul rural vor fi închise în zilele de duminică şi luni, 12, respectiv 13 aprilie, urmând să-şi reia activitatea marţi, 14 aprilie. (C.R.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …