Monday , August 15 2022

Cinci drumuri județene vor fi modernizate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”

Este vorba despre drumurile județene Satu Mare – Grănicești, Dolhești – Manolea – Forăști – Oniceni, Brodina – Brodina de Jos, Rotopănești – Brădățel și Frasin – Stulpicani – Ostra

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat, luni, că prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” au fost aprobate cinci pentru infrastructura de drumuri județene a Sucevei.

Este vorba despre modernizarea Drumului Județean 178B, care face legătura între comunele Satu Mare și Grănicești, actualmente un drum pietruit, unde se aplică 2 straturi de asfalt și se realizează o serie de podețe, pe o porțiune de  3,2 km. De asemenea, acest drum va face și legătura municipiului Rădăuți cu drumul european E85, a explicat Gheorghe Flutur.

Drumul Județean 208E, Dolhești – Manolea – Forăști – Oniceni, va fi modernizat , pe o porțiune de 15,77 km, se vor aplica două 2 straturi asfaltice și se vor reabilita 4 poduri.

Drumul Județean 176 Brodina – Brodina de Jos, spre Argel, va fi modernizat pe untronson de 6 km, în care se realizează îmbrăcăminte din fier beton rutier, ziduri de sprijin și 3 poduri.  Conform președintelui CJ Suceava, mai rămâne o distanță de 9 km care va trebui scoasă din fondul forestier pentru a îmbunătăți legătura dintre Brodina și Moldovița.

Va fi modernizat și Drumul Județean 209M, pe tronsonul Rotopănești – Brădățel, un tronson 1,34 km. De asemenea se vor reabilita 27 de podețe acces locuințe.

De asemenea, va fi asfaltat Drumul Județean 177A, care leagă localitățile Frasin – Stulpicani – Ostra, care face legătura cu orașul Broșteni prin pasul Puzdra, unde, pe lângă asfaltare, se vor realiza și lucrări de consolidare a versanților pe 6 km, vor fi reabilitate 23 de poduri și realizate două poduri noi.

“Pe lângă aceste cinci proiecte aprobate prin Programul “Anghel Saligny”, continuăm procesul de modernizare a drumurilor județene, unde suntem în curs de finalizare: DJ 209L Pleșa, DJ 209A Mălini – Slatina, DJ 291A Mușenița, DJ 208C Hârtop – Vulturești, DJ 178C Rădăuți – Frătăuți – Bilca, DJ 174C Panaci – Bilbor, Drumul Județean Grădinița – Coșna, care leagă comuna Coșna de Bistrița Năsăud și “Drumul Talienilor” DJ 209B Malini – Borca”,a mai declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

Carambol cu patru mașini la Zidul Morții

Duminică, în jurul orei 16.00, pe raza localității Șcheia, în zona sensului giratoriu cunoscut sub …