Saturday , February 4 2023

Cinci copii şi-au pierdut viaţa în această vară, în urma unor accidente nefericite

accident [800x600]

Neglijenţa părinţilor sau a celor din jur a făcut ca micuţii să moară înecaţi, electrocutaţi, opăriţi sau loviţi de maşini pe trecerea pentru pietoni . Ultimul exemplu nefericit este al unui băiat de 10 ani din Valea Moldovei care a murit ,ieri, înecat în apa râului Moldova

De la începutul verii şi până în prezent nu mai puţin de cinci copii şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente nefericite. Neglijenţa părinţilor sau a celor din jur a făcut ca micuţii care abia începeau să-şi trăiască viaţa să moară înecaţi, electrocutaţi, opăriţi sau loviţi de maşini pe trecerea pentru pietoni. Ultimul caz este cel al unui minor de 10 ani din localitatea Valea Moldovei care s-a înecat în râul Moldova. Incidentul a avut loc, ieri, în jurul orei 12.00, când Niculina Grosu, de 34 de ani, din localitate, a anunţat speriată faptul că fiul ei Ionel Neculai Grosu, în vârstă de 10 ani, ar fi înecat într-o zonă a râului Moldova. Copilul era împreună cu fratele său Vasile Dănuţ Grosu, de nouă ani, cei doi fiind la scăldat în râul Moldova. Fratele mai mic a povestit că în timp ce înotau cu intenţia de traversa râul Moldova, deodată nu l-a mai văzut pe Ionel. El a chemat-o de urgenţă pe mama sa care a ajuns într-un suflet la faţa locului. Prin zonă trecea un cioban pe nume Viorel Pohoaţă care a sărit în apă şi a reuşit să scoată trupul neînsufleţit al băiatului. O ambulanţă SMURD a ajuns şi ea la faţa locului, iar medicii au încercat să-l salveze pe Ionel timp de 45 de minute însă fără succes, ei trebuind să constate decesul minorului.
Primul nefericit eveniment din această vară a avut loc în data de 19 iunie 2014 când un băiat de 14 ani, din localitatea Milişăuţi, a murit înecat în râul Suceava. Acesta a plecat de la şcoală, la scăldat, împreună cu mai mulţi colegi. Minorul a intrat în apă, a fost prins de curenţi şi tras în adâncuri, chiar sub privirile colegilor. Doi dintre aceştia au sărit în apă după el să îl salveze, dar nu l-au mai putut ajuta. Atunci când au văzut că nu mai pot face nimic pentru colegul lor, ceilalţi băieţi au sunat la 112. La faţa locului s-a deplasat echipa de scafandri de la Detaşamentul de Pompieri Suceava. Trupul copilului a fost găsit şi scos la suprafaţă de scafandri după două ore de căutări în apa adâncă de 4 – 5 metri.
In urmă cu o săptămână, un băieţel de cinci ani a murit după ce a fost spulberat de o maşină pe o trecere de pietoni din cartierul Burdujeni. Marius Hotin, de 33 de ani, din localitate, conducea autoturismul BMW dinspre Burdujeni spre cartierul Iţcani. La un moment dat, pe trecerea de pietoni de după intersecţia cu strada Fagului acesta a lovit în plină două persoane, respectiv pe Mario Văleanu, în vârstă de doar cinci ani şi pe verişoara acestuia, Alina Hostiuc, de 23 de ani, ambii din Suceava. Impactul a fost atât de violent încât tânăra şi copilul au fost aruncaţi mai bine de cinci metri în aer. La faţa locului au ajuns două ambulanţe, medicii încercând mai bine de 45 de minute să salveze viaţa băiatului, care din nefericire din cauza leziunilor suferite nu a mai putut fi salvat. Verişoara acestuia a fost şi ea rănită destul de serios, însă a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava unde a primit îngrijiri medicale de specialitate, starea sa nefiind una foarte gravă.
La sfârşitul săptămânii recent încheiate doi copii şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente domestice. Elias Beniamin Havrăştiuc, în vârstă de un an şi trei luni, din localitatea Mitocu Dragomirnei, a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce s-a opărit cu apa fierbinte dintr-un bideu. Copilul era în casă împreună cu mama Timona Havrăştiuc în vârstă de 23 de ani, bunica şi încă doi fraţi. In jurul orei 21.00, mama a dat drumul la boilerul din baie pentru a încălzi apa şi a ieşit din casă. Băieţelul a intrat singur în baie, s-a urcat pe bideu şi a dat drumul la robinetul care era fixat pe apă caldă. Deoarece temperatura apei nu putea fi controlată în boilerul încălzit cu lemne, lichidul care a curs pe micuţ a fost extrem de fierbinte. Acesta a început să ţipe şi să se zbată, dar din nefericire nu a putut coborî singur din obiectul sanitar. Mama acestuia i-a auzit ţipetele de afară şi a venit la el. Martorii spun că arsurile de la nivelul picioarelor erau extrem de grave.
Bunicul şi-a luat nepotul, l-a urcat în maşină şi a mers spre Spitalul Judeţean Suceava. Pe drum s-au întâlnit cu ambulanţa care l-a preluat pe micuţ şi l-a dus la unitatea medicală. Băieţelul era în stare foarte gravă având arsuri de gradul II şi III pe 75% din suprafaţa corpului. Acesta a fost resuscitat de medici, după care a fost internat pe Secţia de Terapie Intensivă a spitalului de unde urma să fie transferat la o clinică de arşi din Bucureşti. Din nefericire, în jurul orei 02.00, băieţelul a murit. Vecinii spun despre părinţii micuţului că au grijă foarte mare de copii şi nu îşi explică cum s-a putut întâmpla o asemenea tragedie.
Cealaltă tragedie a avut loc în localitatea Româneşti, comuna Grăniceşti, sâmbătă, 26 iulie 2014, în jurul orei 18.00, în gospodăria lui Ilie Babic. Bărbatul betona un şanţ din faţa casei sale, fiind ajutat mai în joacă mai în serios de fiica sa Georgiana, în vârstă de 10 ani, care răsturna betonul din betonieră în roabă. Pe la 17.30, copila s-a spălat pe mâini, însă cum nu s-a şters de apă şi a pus mâna pe betonieră s-a electrocutat. Tatăl său a urcat-o rapid în maşină şi a sunat la 112 îndreptându-se spre spital. Pe drum, prin localitatea Măriţei s-a întâlnit cu ambulanţa, medicii au preluat-o şi au încercat să o resusciteze timp de zeci de minute, însă în jurul orei 19.00 au trebuit să constate decesul fetei. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …