Tuesday , January 31 2023

Cetățean italian, reținut la Vatra Dornei după ce a înjunghiat mortal un tânăr de 20 de ani care-şi bătea prietena

Vineri, 22 martie, la  orele 14:59, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 de către un bărbat că pe strada Lumea Nouă a solicitat intervenția unei ambulanțe, un bărbat fiind înjunghiat.

Ajunşi la fața locului, polițiştii au constatat că într-un imobil de pe strada respectivă, in care de la  sfârșitul lunii februarie 2019 s-a mutat Iacob Gabriel Ionel în vârstă de 20 de ani, care era însoțit de prietena sa, Porcu Sara, în vârstă de 18 ani a avut loc un conflict in urma căruia tanarul respectiv a murit.

De aproximativ o săptămână, cuplul a fost vizitat de către Damiani Davide, cetățean italian în vârstă de 20 de ani, prieten cu cei doi, care a rămas în același apartament, pentru o perioadă nedeterminată. Vineri, în jurul orelor 14.45, între Iacob Gabriel Ionel și prietena sa, Porcu Sara a avut loc un conflict spontan, în urma căruia persoana de sex feminin a fost lovită în zona feței de către prietenul ei.

Damiani Davide a intervenit în altercație și i-a aplicat o lovitură cu un cuțit de bucătărie lui Iacob Gabriel Ionel, în spate, zona toracală, iar victima s-a prăbușit pe pardoseală, unde a fost găsită de echipajul de ambulanță care a intervenit în urma sesizării prin SNUAU 112.

Porcu Sara a încercat  să oprească hemoragia victimei, prin presarea plăgii cu palmele, însă nu a reușit, în cele din urma echipajul medical prezent la fața locului constatând decesul lui Iacob Gabriel Ionel.

Imediat după comiterea faptei, autorul a ieșit din locuință și i-a solicitat unui vecin, să apeleze serviciul de urgență și să solicite intervenția unei ambulanțe la fața locului.

Cadavrul lui Iacob Gabriel Ionel a fost identificat în dormitorul de la parterul imobilului, iar în urma examinării sumare a acestuia s-a constatat că prezintă o plagă înjunghiată în partea din spate (zona toracală).

Damiani Davide și Porcu Sara au fost conduși la sediul Poliției Vatra Dornei, în vederea continuării cercetărilor. Ca urmare a materialului probator administrat s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Damiani Davide sub aspectul comiterii infracţiunii de „omor” şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

În cursul zilei sambata, cetățeanul italian urmează a fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Vatra Dornei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „omor”, cercetările fiind preluate de către procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …