Monday , September 26 2022

Centrul de Epilepsie de la Spitalul Județean a stabilit prețurile pentru monitorizarea primilor pacienți în regim cu plată

O electroencefalografie standard cu probe de stimulare de 30 de minute va costa 100 de lei, o electroencefalografie standard plus somn de noapte de 12 ore costă 1.200 de lei. Aceste monitorizări sunt posibile după achiziționarea echipamentului video pentru monitorizare simultană de lungă durată. Cele trei aparate, dintre care două staționare și unul fix, au costat peste 550.000 de lei. Pe lista de așteptare sunt deja înregistrați 164 de pacienți

 spital (3)

Centrul Nord-Est Carpatic de Epilepsie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava a stabilit lista de prețuri pe care le va practica pentru monitorizarea pacienților, centrul neavând contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Vă reamintim că este singurul de acest fel din țară, în afara Bucureștiului. Coordonatorul proiectului, Ana Miron, medic specialist în Neurologie pediatrică și epileptolog, a explicat încă de anul trecut că acest centru va fi un centru satelit al Departamentului Ruhr-Epileptologie din cadrul Spitalului Clinic Universitar Knapschaftskrankenhaus, Bochum, din Germania. Printre premisele înființării acestui centru s-a aflat lipsa în regiune a unui Centru pentru Chirurgia Epilepsiei, până acum existând unul singur de acest fel, în București. Principalul scop este de a crește accesibilitatea pacienților cu epilepsie la tehnici moderne de diagnostic și la terapii adecvate, cu scăderea morbidității epileptice și creșterea calității vieții. Centrul de Epilepsie este un compartiment al secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean Suceava și se adresează în primul rând copiilor diagnosticați cu epilepsie la care tratamentul medicamentos nu dă rezultate și se impune intervenția chirurgicală. De acest compartiment cu șapte paturi se ocupă medicii Ana Miron și Anatoli Buzdugan. Astfel, pentru o electroencefalografie standard cu probe de stimulare de 30 de minute se va plăti suma de 100 de lei, pentru ca o electroencefalografie standard plus somn de noapte de 12 ore să coste 1.200 de lei. O electroencefalografie standard plus somn de siestă de o oră va costa 120 de lei, iar cu un somn de două ore va costa 250 de lei, ajungând ca cea cu un somn de siestă de patru ore să ajungă 450 de lei. Toate aceste investigații și monitorizări sunt posibile după ce conducerea spitalului a achiziționat echipamentul pentru video – EEG monitoring, a cărui valoare este de 554.064 de lei.

Echipamentele de monitorizare simultană de lungă durată au fost instalate și puse în funcțiune, fiind deja trei pacienți aflați în monitorizare, iar lista de așteptare se întinde până spre finele anului.

Pacienții care doresc o astfel de monito­rizare pot face o programare la numărul de telefon 0769023004. Pe lista de așteptare sunt deja înregistrați 164 de pacienți care doresc o evaluare în vederea stabilirii eligibilității pentru următoarea etapă, și anume cea chirurgicală. Monitorizarea unui pacient poate dura între trei zile și două săptămâni, depinde de câte crize se captează în această perioadă. (Cristina RUSTI)

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …