Saturday , November 26 2022

Cel mai mic SUV de la BMW a devenit mai mare: Iata cum arata noul X1

sursa foto: Auto Express
sursa foto: Auto Express
BMW X1, cel mai mic SUV din portofoliul producatorului german, a devenit mai mare odata cu lansarea celei de-a doua generatii.
Daca primul X1 era mai mult un crossover compact, aceasta noua generatie se indeparteaza serios de acea imagine, intrand in categoria SUV-urilor de oras.
Avem de-a face, asadar, cu un autoturism suprainaltat si cu elemente de design exterior care fac uitat modelul precedent, nemtii explicand ca nu au facut altceva decat sa se adapteze la solicitarile clientilor.
“Inca de la inceputul proiectului am optat pentru un design de SUV. Asta este ceea ce ne-au cerut clientii. Ultimul (X1 – n.red.) a fost mai mult un crossover, dar acest nou model are o noua arhitectura si noi caracteristici”, a declarat Ralf Graser, seful proiectului X1, pentru  Auto Express.
Iar schimbarile nu se opresc aici. Noul BMW X1 beneficiaza de platforma tehnica dezvoltata pentru Seria 2 Active Tourer, iar gama de motoare s-a imbogatit cu un propulsor pe benzina de 189 de cai putere.
Debutul oficial al noului model va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, iar lansarea propriu-zisa este programata pentru luna octombrie.

Vezi si

FLUTUR: Traficul ridicat din PTF Vicovu de Sus-Crasna arată necesitatea deschiderii punctelor de la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei

De la deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vicovu de Sus – Crasna, în …