Wednesday , July 6 2022

Cei nouă ţigani din Scheia, reţinuţi pentru că au încercat să scape basma curată doi infractori, au fost lăsaţi în libertate

palatul de justitie Suceava [800x600]


Cele nouă persoane de etnie rromă din comuna Scheia, cu vârste cuprinse între 28 şi 52 de ani, care au fost reţinute pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, au fost lăsate în libertate după expirarea ordonanţelor de reţinere. Scheienii sunt acuzaţi că şi-au schimbat declaraţiile în faţa judecătorilor, pentru a-i scăpa de închisoare pe doi consăteni, care au intrat cu forţa în casa unei femei şi i-au luat fetiţa în vârstă de doar nouă luni de zile.
Marţi, 20 septembrie 2015 poliţiştii judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava, cu suportul tactic al luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava şi a lucrătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava au pus în executare 15 mandate de aducere a unor persoane din Scheia cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Acestea au fost găsite de poliţişti şi duse pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. In urma audierilor şi administrării probelor, o parte dintre suspecţi au recunoscut faptele reţinute în sarcina lor, astfel că Lăcărmioara Mazarache, de 35 de ani, Mariana Ferariu, de 52 de ani, Gita Gabor, de 29 de ani, Virgil Rîpă, de 35 de ani, Anişoara Ciobotaru, de 32 de ani, Luminiţa Cati Oltean, de 35 de ani, Lenuţa Pleşca, de 28 de ani, Nadia Munga, de 33 de ani şi Vasile Cuţitariu, de 41 de ani, toţi din comuna Scheia, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Celelalte şase persoane aduse la audieri au fost lăsate în libertate.
Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a fost înregistrat un dosar penal în care sunt făcute cercetări faţă de 15 suspecţi pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Fiind audiaţi în calitate de martori într-un dosar penal al Judecătoriei Suceava, în care sunt judecaţi Vasile Munga şi Dumitru Rostaş, în scopul sustragerii de la răspundere penală a inculpaţilor, au făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale ale cauzei cu privire la care au fost întrebaţi, urmărind a obţine prin declaraţiile mincinoase date o soluţie de achitare din partea instanţei.
Concret, cei 15 martori, după ce în faţa poliţiştilor au declarat că cei doi indivizi au intrat cu forţa în casa unde se afla Nadia Munga şi i-a luat acesteia copilul minor, în faţa judecătorilor au spus că defapt micuţa a fost luată cu acceptul mamei şi că au fost obligaţi de poliţişti să declare vrute şi nevrute. (C.Z.)

Vezi si

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare meteo COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică …