Saturday , February 4 2023

Casa de Pensii Suceava a rămas cu aproape 15% dintre biletele de tratament pentru luna noiembrie nedistribuite

Județului nostru i-au fost repartizate pentru seria a XVII-a, 375 de bilete de tratament. Casa de Pensii Suceava mai are 55 de bilete în stațiunile Neptun, Amara, 1 Mai, Căciulata, Geoagiu, Herculare, Lacu Sărat, Moneasa, Nicolina, Ocna Şugatag, Olănești, Pucioasa, Slănic Prahova și Târgu Ocna

De la o lună la alta, scade semnificativ numărul pensionarilor suceveni care depun cereri la Casa Județeană de Pensii pentru un bilet la preț redus, într-o stațiune turistică. Dacă până acum, numărul cererilor era mai mare cu aproximativ 90% decât numărul biletelor alocate județului nostru, acum situația s-a inversat iar 10% dintre pensionarii dornici de vacanță, au rămas fără un loc. Menționăm că numărul de bilete a rămas aproape același. Mai exact, numărul de bilete de tratament alocate județului Suceava, prin Casa de Pensii, este pentru această lună de 289 și doar 375 de pensionari suceveni au depus cereri, număr foarte mic, comparativ cu perioada de dinanintea pandemiei de coronavirus, când lunar se depuneau peste 3.000 de cereri pentru un bilet de tratament.
De menționat că din cele 289 de bilete repartizate Casei de Pensii Suceva, doar 234 au fost aprobate, 55 de bilete au rămas nedistribuite, pensionarii suceveni renunțând la vacanță de teama coronavirusului. În stațiunea Amara, au rămas nedistribuite 10 bilete, cinci pensionari au refuzat locuri la Căciulata, șase la Herculane. Casa de Pensii Suceava mai are și șapte bilete la Târgu Ocna și patru la Pucioasa. În stațiunile Neptun, 1 Mai, Pucioasa, Nicolina, Lacu Sărat, mai sunt câte două-trei bilete nerepartizate. Cei 234 de pensionari suceveni care au ales să plece în vacanță, prin Casa de Pensii, trebuie să se prezinte în stațiunile alese, la începutul lunii noiembrie. Aceștia reprezintă cea de-a XVII-a serie din acest an care beneficiază de bilete de tratament.
Persoanele care sunt beneficiare ale unui bilet de tratament se pot prezenta la sediul Casei Județene de Pensii cu biletul de trimitere formular în regim special, de la medic, în dublu exemplar, buletinul de identitate și cuponul de pensie aferent lunii octombrie 2020. “La ridicarea biletelor de tratament este obligatoriu să se prezinte titularul biletului sau, în cazuri excepționale, o altă persoană, desemnată de către titular pe baza unei procuri autentificate, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear”, susțin reprezentanții Casei Județene de Pensii Suceava. La sosirea în stațiune, pensionarii suceveni trebuie să aibă, obligatoriu, cardul de sănătate, în caz contrar, nu vor putea beneficia de tratament. Până la sfârșitul anului, pensionarii suceveni vor mai beneficia de încă aproximativ trei serii în care se vor acorda peste 500 de bilete de tratament balnear. (Cristina RUŞTI)

secretarasite

Vezi si

Incendiu puternic într-o gospodărie din Vicovu de Sus, pornit de la o țigară aruncată aiurea (FOTO)

Vineri după-amiază, un incendiu puterni a izbucnit la un depozit de furaje din orașul Vicovu …