Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava primește 11 mp pentru un windfang la sediul din strada Tineretului, însă doi consilieri ALDE nu au fost de acord

reportersite
29/05/20 ora:5:30am

Consiliul Local Suceava a adoptat cu majoritate de voturi un proiect privind concesionarea unei parcele de teren către „Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor”. Structura asociativă respectivă a solicitat și anul trecut respectivul spațiu, înainte de schimbările care au fost operate prin Codul Administrativ și când pentru aprobarea unor hotărâri de patrimoniu era necesar ca să fie adoptat cu două treimi din numărul total de voturi ale consilierilor locali. Fiindcă PSD se opunea, nu se puteau obține mai mult de 15 voturi din minim 16 necesare.

De data aceasta, întrucât prin Codul Administrativ s-a statuat că adoptarea proiectelor de patrimoniu necesită votul a 50%+1 din membrii deliberativului, pe ordinea de zi a ședinței din mai s-a reluat votarea proiectului – în temeiul unei cereri din februarie a.c.. Surprinzător, de această dată nu au mai fost înregistrate voturi împotrivă din partea PSD, proiectul fiind adoptat cu 21 din 23 de voturi valabil exprimate. Au fost doi consilieri locali care s-au abținut, abținerea fiind o modalitate prin care aleșii locali nu se dezic în totalitate de adoptarea unui anume proiect, dar nici nu consimt să îl susțină. Practic, abținerea este o formă edulcorată a votului împotrivă iar cei doi consilieri care s-au abținut sunt din grupul ALDE. Fostul președinte al ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici a votat, totuși, în favoarea acestui proiect.

Nu este însă exclus ca rezervele pe care le-au avut ceilalți doi consilieri ai ALDE față de „Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor” să țină de o anumită relație pe care au avut-o cei din structura asociativă respectivă cu partidul, relație care a fost oarecum suspendată. Cu toate că cei doi nu au vrut să voteze pentru aprobarea acestui proiect, votul lor nu a fost suficient pentru a pune piedică demersului celor de la „Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor” care vor obține, astfel, 11 mp de teren situat pe str. Tineretului nr. 3 cu care să realizeze. (D.P.)