Tuesday , November 29 2022

Cartierul Europa va fi racordat anul viitor la rețeaua de gaz metan

Lucrările de aducțiune a gazului metan pe cele 39 de străzi din Burdujeni-sat și pe cele cinci străzi din Cartierul Tinereții de pe Dealul Mănăstirii au fost finalizate, iar primarul Ion Lungu face apel la cetățeni să nu amâne branșarea la rețeaua de gaz. În cadrul conferinței de presă de miercuri dimineață, edilul a specificat că deși situația la momentul actual poate părea defavorabilă pentru cei care utilizează gazul natural pentru încălzirea locuinței, nu este sigur că situația se va menține multă vreme. Ba dimpotrivă, edilul chiar speră că „lucrurile se vor așeza” și atunci va fi mai convenabil să se utilizeze gazul natural. Chiar și în condițiile actuale edilul opinează că sunt multe familii care folosesc butelii de gaz pentru a prepara hrana și că în acest context este preferabil să facă un efort pentru branșa locuințele la rețeaua de gaze naturale.

În Burdujeni-sat, potrivit celor afirmate de edil, gradul de branșare la rețeaua de gaz metan este de circa 45%, adică s-au branșat 450 din cele aproape 1.000 de familii . „Fac apel la cetățeni să se racordeze la gaz metan. Primăria a făcut eforturi și a realizat această investiție și mai sprijină și cu maxim 5.000 de lei familiile pentru a se putea racorda. Gazul metan înseamnă civilizație”, a afirmat Ion Lungu. El a explicat și un alt motiv pentru care face un astfel de apel: „La anul prindem toate străzile din Burdujeni-sat la asfaltare”.

Cât privește un alt cartier de case din oraș – cartierul Europa – Ion Lungu a spus că va fi racordat anul viitor la rețeaua de gaz metan. Potrivit lui Ion Lungu, Delgaz Grid a comunicat municipalității că investiția este prinsă în mod prioritar în programul pe 2023. „O veste bună pentru cartierul Europa.  Ni s-a comunicat de către Delgaz Grid că în planul lor de investiții pentru 2023 este prinsă și investiția de racordare a cartierului Europa din zona Tătărași la gaz metan”, a explicat Ion Lungu. El a mai adăugat că lucrările necesare racordării vor fi demarate după 1 ianuarie 2023. Etapele de racordare sunt, conform celor precizate de primar, următoarele: întocmirea documentației tehnice – termen de 60 de zile; obținerea de avize, acorduri, autorizații – 30 de zile; execuția, recepția și punerea în funcțiune a conductelor – 90 de zile. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …