Friday , January 27 2023

Caravana „Zestrea Bucovinei” ajunge sâmbătă la Câmpulung Moldovenesc

După Vatra Dornei, Rădăuți și Siret, Caravana „Zestrea Bucovinei” – un proiect de suflet al președintelui Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, va ajunge sâmbătă, 21 iulie, la Câmpulung Moldovenesc. Primarul Mihai Negură va trebui să facă oficiile de gazdă pentru participanții la acest eveniment.  Evenimentul organizat de Consiliul Județean Suceava împreună cu Primăria Câmpulung Moldovenesc, sâmbătă 21 iulie 2018, începând cu ora 10, este parte a Programului dedicat Centenarului Marii Uniri. Ca și la precedentele ediții ale Ca­ravanei „Zestrea Bucovinei” și cu acest prilej vor fi organizate prezentări și dezbateri, dar și momente artistice, nelipsdind dezvelirea de noi plăci comemorative pe clădiri și acordarea distincțiilor „Meritul Bucovinei”.

Astfel, la Colegiul Național ,,Dragoș Vodă” vor avea loc prezentări și dezbateri privind „zestrea” cu care a venit zona Câmpulung Moldovenesc la Unirea Bucovinei cu țara, acum 100 de ani. Printre temele abordate se vor afla arhitectura zonei, învățământul în Câmpulung Moldovenesc și în Bucovina la 1918, istoricul silviculturii bucovinene și creșterea animalelor în Bucovina. (D.P.)

 

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …