Saturday , February 4 2023

Bugetul CJ Suceava pentru acest an este de 126 de milioane de euro

„Alocăm și în acest an sume importante Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”.Sunt prevăzute sume pentru finalizarea terminalului 2 al Aeroportului Internațional „Ştefan cel Mare” Suceava.  O sumă mare – cea mai mare din ultimii ani, 63 milioane de euro – se alocă lucrărilor la drumurile județene, sumă aferentă unei lungimi totale de peste 300 km”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

În Bugetul Consiliului Județean Suceava pentru anul în curs are prevăzută – la capitolul cheltuieli – suma de 605 milioane lei (circa 126 milioane euro), mai mare cu peste 3% față de anul trecut. Modul în care este construit Bugetul arată direcțiile în care dorește Consiliul Județean Suceava să aloce resurse în perioada următoare, rezultând un echilibru între cheltuielile de funcționare și cele de dezvoltare, astfel încât se alocă 50,9% pentru funcționare și 49,1% pentru dezvoltare.

„Alocăm și în acest an sume importante Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”. Într-o primă fază, se prevede alocarea a 8 milioane de lei (întreaga sumă solicitată de către conducerea Spitalului), pentru a îmbunătăți siguranța pacienților și a personalului medical. Sunt prevăzute sume pentru finalizarea terminalului 2 al Aeroportului Internațional „Ştefan cel Mare” Suceava.  O sumă mare – cea mai mare din ultimii ani, 63 milioane de euro – se alocă lucrărilor la drumurile județene, sumă aferentă unei lungimi totale de peste 300 km”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. El a amintit de proiectele privitoare la Axa Suceava – Dolhasca și Suceava – Zăhărești – Stroiești – Dărmănești, drumurile spre Codrii Seculari Slătioara, drumul spre Rarău prin Izvorul Alb, cele de la drumul Panaci – Bilbor până la limita teritorial – administrativă cu județul Harghita, cele de la drumul județean de la Coșna până la limita taritorial-administrativă cu județul Bistrița-Năsăud, cel de pe drumul județean de la Mălini spre Borca până la limita teritorial-administrativă cu județul Neamț, dar și drumurile Siret – Mușenița – Frătăuții Noi, Mănăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou, Vulturești – Hârtop, Mălini – Slatina.

În Buget sunt prevăzute sume și pentru un set de studii de fezabilitate, cum ar fi studiul de fezabilitate pentru  varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului, realizarea unui campus școlar la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, aducțiunea de apă – canal la Parcul Industrial Bucovina 1, digitalizarea transportului public în județul Suceava. În Proiect se prevede asigurarea finanțării pentru utilități la blocul ANL din curtea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, construit pentru medici.

„Pentru învățământul special am prevăzut 15 milioane de lei, sumă care acoperă în totalitate cheltuielile de funcționare pe acest an. Pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava am prevăzut 125,5 milioane lei (circa 26 milioane euro), fiind acoperite în întregime cheltuielile de personal pentru posturile ocupate la această dată. Ca noutate, se propune alocarea de fonduri pentru dotarea ISU Bucovina Suceava cu 6 panouri electronice pentru informări și atenționări, panouri pe care le vom putea folosi și pentru promovare turistică”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Consiliul Județean Suceava a publicat pe site-ul instituției Proiectul bugetului propriu al județului Suceava și al unităților subordonate Consiliului Județean Suceava, pe anul 2021. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a explicat că a fost publicat respectivul proiect „după ce am primit sumele repartizate de la Ministerul Finanțelor Publice, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava”. (D.P.)

Vezi si

Individ din Arbore, arestat pentru 30 de zile după ce a furat gresie, mobilă și o mulțime de scule, toate în valoare de 40.000 de lei, dintr-o curte din Volovăț

Vineri, 3 februarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a …