Wednesday , December 7 2022

Biletul de intrare la Cetatea de Scaun a Sucevei, mai scump de anul viitor

Taxa de fotografiere pentru vizitatori, de 10 lei/ oră, ar urma să fie eliminată începând cu anul 2020. La Muzeul Satului Bucovinean taxa de vizitare va creşte de la 6 la 8 lei/ persoană pentru adulţi şi de la 1,5 la 2 lei/ persoană pentru elevi şi studenţi n taxele practicate de Muzeul de Istorie rămân nemodificate

Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să majoreze unele taxe şi tarife pentru instituţiile muzeale de la nivelul judeţului, începând de anul viitor, potrivit documentului publicat spre dezbatere publică ”Proiectul de hotărâre privind aprobarea nivelului taxelor şi tarifelor de competenţa Consiliului Judeţean Suceava”, pentru anul 2020. Cea mai importantă schimbare constă în majorarea preţului biletului de vizitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, care ar urma să crească de la 12 la 16 lei/ persoană, iar cel pentru elevi şi studenţi de la 3 la 4 lei. O altă modificare face referire la taxa de fotografiere pentru vizitatori, care ar urma să fie eliminată începând cu anul 2020, în momentul de faţă fiind percepută suma de 10 lei/ oră.

De asemenea, la Muzeul Satului Bucovinean taxa de vizitare va creşte de la 6 la 8 lei/ persoană pentru adulţi şi de la 1,5 la 2 lei/ persoană pentru elevi şi studenţi, iar taxa pentru manifestările culturale va creşte de la 4 la 8 lei/pers. pentru adulţi şi de la 1 la 2 lei/pers. pentru elevi şi studenţi. Amintim că Muzeul Satului Bucovinean s-a îmbogăţit cu un nou obiectiv de arhitectură populară, şi anume şcoala Securiceni, din comuna Udeşti.

Pe de altă parte, taxele practicate de Muzeul de Istorie rămân nemodificate. Pentru expoziţiile temporare, cu costuri de asigurare, organizate de Muzeul Bucovinei taxa de vizitare se dublează, de la 4 la 8 lei/ persoană pentru adulţi şi de la un leu la 2 lei/ persoană pentru elevi şi studenţi. La Muzeul de ştiinţele Naturii taxa de vizitare va creşte de la 6 la 8 lei/ persoană pentru adulţi şi de la 1,5 la 2 lei/persoană pentru elevi şi studenţi.

La Casele Memoriale “Ciprian Porumbescu” şi “Nicolae Labiş” noile taxe pentru adulţi vor fi de 6 lei/ persoană, iar pentru elevi şi studenţi de 1,5 lei, iar la Muzeul “Ciprian Porumbescu”, preţurile urcă de la 6 la 8 lei/ adult şi de la 1,5 la 2 lei/ elev/ student.

Preţul biletului unic de vizitare, ce permite accesul la Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie, Muzeul de ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc şi Casa Memorială ”Simion Florea Marian”, creşte de la 36 la 40 de lei/ persoană pentru adulţi şi de la 8 la 10 lei/ persoană pentru elevi şi studenţi. Ofertele speciale de vizitare, pentru obiectivele Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean, vor fi majorate de la 16 la 20 de lei/ persoană pentru adulţi şi de la 4 la 5 lei/ persoană pentru elevi şi studenţi, iar pentru vizitarea Muzeului Satului Bucovinean şi a Hanului Domnesc preţurile cresc de la 8 la 10 lei/ adult şi de la 2 la 2,5 lei/ elev/ student.

Taxa de participare la activităţile de pedagogie muzeală sau activităţi educaţionale susţinute de personalul muzeului va creşte de anul viitor de la 10 la 15 lei/ persoană, iar taxa de participare la activităţi susţinute cu lectori remuneraţi, urcă de la 70 la 90 de lei/persoană. (Oana NUTU)

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …