Friday , December 9 2022

Bilanțul acțiunilor Poliției împotriva tăierilor ilegale din Suceava, după ce doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți 

După ce doi jurnaliști și activistul de mediu Tiberiu Boșutar au fost bătuți crunt într-o pădure din Suceava, purtătorul de cuvânt al Poliției Române a ieșit cu o declarație în fața presei în care a prezentat bilanțul acțiunilor împotriva tăierilor ilegale din județ.

Exploatare forestiera

„În judeţul Suceava, poliţiştii au desfăşurat 1.200 de controale pe linia combaterii ilegalităţilor din domeniul silvic. Au verificat aproximativ 2.800 de obiective, dintre care 2.700 mijloace de transport, 28 de exploatări forestiere, 19 instalaţii de debit lemn, 25 de depozite de material lemnos, precum şi alte obiective”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, citat de Agerpres.

În urma acestor activităţi au fost înregistrate 187 de dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Codul Silvic.

„Poliţiştii din Suceava au aplicat 278 de sancţiuni contravenţionale, prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 635.900 de lei”, a mai spus Drăgan.

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …