Saturday , February 4 2023

BIBLIOTECA VINE LA TINE – un proiect prin care Biblioteca Bucovinei isi propune sa livreze carti la domiciliu celor care nu se pot deplasa

2019 – Anul Cărții în România, constituie o invitație la lectură pentru toți cetățenii municipiului Suceava, indiferent de vârstă. Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava asigură egalitatea accesului la informații și la documentele necesare informării, educației permanente, petrecerii timpului liber și dezvoltării personalității utilizatorilor, fără deosebire de statut social sau economic, vârstă, sex, apartenență politică, religie ori naționalitate. Cu toate acestea, s-au identificat o serie de cauze ce conduc la imposibilitatea utilizării serviciilor bibliotecii de către cetățeni, datorate unor situații fizice, vârstei sau unei boli.

Proiectul este direcționat în special în sprijinul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa la sediul bibliotecii, din motive medicale sau din alte cauze, prin împrumutul cărților la domiciliul acestora.

De asemenea, prin acest proiect se va avea în vedere și o colaborare mai strânsă pe segmentul instituțiilor de învățământ preșcolar și gimnazial din municipiul Suceava prin realizarea unor parteneriate ce presupun promovarea colecțiilor bibliotecii și a lecturii în cadrul acțiunii naționale „România citește”.

Scopul proiectului este promovarea lecturii și a cărților prin diversificarea serviciilor de bibliotecă

Programul de activitate în cadrul acestui proiect va fi axat pe două componente:

  • BIBLIOTECA VINE LA TINE – Împrumut de carte cu livrare la domiciliu

Persoanele ce se află în imposibilitate de a se deplasa la sediul bibliotecii, din motive medicale, și doresc să beneficieze de acest serviciu, se vor adresa telefonic la numarul de telefon dedicat acestui proiect pentru a solicita serviciul de livrare la domiciliu.

  • BIBLIOTECA VINE LA TINERealizarea parteneriatelor cu instituțiile de învățământ preșcolar și gimnazial din municipiul Suceava

Persoanele și instituțiile interesate se pot adresa telefonic la numarul de telefon 0787.606228 de luni până vineri între orele 11.00 – 15.00 pentru a solicita serviciul de livrare a cărților la domiciliu, respectiv, în cazul instituțiilor de învățământ, pentru a planifica și desfășura activitățiile de promovare a cărții și a lecturii.

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …