Sunday , February 5 2023

Bărbat din Marginea, băgat în arest pentru că a încălcat ordinul de protecție și s-a dus beat acasă la soție

Ordinul era emis pentru perioada 7-12 noiembrie pentru violență în familie, dar bărbatul l-a încălcat și a mers sâmbătă la soția sa, unde a făcut scandal. El a fost reținut și are un nou dosar penal

O patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 sâmbătă, în jurul orei 15.30, de Viorica H., de 52 de ani, din comuna Marginea, că soțul ei a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis împotriva sa, prin care a fost obligat să nu intre în contact cu ea și să păstreze o distanță de 100 de metri față de ea și de domiciliu, bărbatul venind acasă sub influența băuturilor alcoolice și provocând scandal.

Oamenii legii au emis acest ordin de protecție provizoriu împotriva lui Gheorghe H., de 54 de ani, la data de 7 noiembrie, la ora 13.30, el fiind valabil până pe 12 noiembrie, ora 13.30, obligațiile lui Gheorghe H. fiind să nu intre în contact cu soția sa  și să păstreze o distanță de 100 de metri față de aceasta și de domiciliul lor.

De asemenea, pe numele bărbatului s-a întocmit atunci dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Sâmbătă, însă, în jurul orei 15.30, Gheorghe H. a încălcat măsurile dispuse prin ordinul provizoriu de protecție și a revenit la domiciliu, iar soția sa, Viorica H., i-a sesizat pe polițiști.

După administrarea probatoriului, prin ordonanță, s-a dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore. El a fost condus sub escortă și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu. (O.S.)

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …