Monday , October 18 2021

Barbă: Spitalul Județean nu se închide pentru pacienții cronici. Toate spitalele din județ să facă front comun cu SJU și să preia pacienții cu forme ușoare de COVID

Vicepreședinte CJ Suceava, Niculai Barbă a anunțat că Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu se închide pentru pacienții cronici.

„Niciun pacient cronic din județul Suceava nu va rămâne fără îngrijire medicală”, a declarat Niculai Barbă după o discuție purtată în cursul zilei de vineri, 17 septembrie, cu conducerea SJU.

„Am avut astăzi discuții cu managerul Spitalului Județean Suceava pentru a mă asigura că pacienții cronici vor beneficia de îngrijire fără întrerupere în următoarea perioadă, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 și de internări. Ambulatoriul va funcționa la capacitate maximă pentru a se asigura programul și evaluarea pacienților, iar, dacă vor apărea urgențe, pacienții cronici vor fi preluați în Unitatea de Primiri Urgențe și, dacă va fi cazul, vor fi internați, așa cum se procedează și acum”, a declarat Niculai Barbă.

SJU continuă să asigure serviciile medicale corespunzătoare pentru toate patologiile non-COVID, pentru cronici și urgențe, la care se adaugă un număr mare de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, majoritatea fiind cazuri cu forme medii și grave. „Foarte important în acest moment este ca toate spitalele din județ să facă front comun cu Spitalul Județean, să poată prelua pacienții cu forme ușoare ale bolii, astfel încât să nu se ajungă vreodată să fie afectată activitatea Spitalului Nou pe patologiile non-COVID”, a declarat Niculai Barbă. (D.P.)

Vezi si

Primăria Udești, amendată cu 25.000 de lei pentru deșeurile găsite de Garda de Mediu pe câmpurile din Chilișeni

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a înregistrat o petiție referitoare la abandonări …