Thursday , December 1 2022

Banii pentru tronsonul final al rutei alternative Suceava – Botoșani vin și de la bugetul local, nu doar din PNI „Anghel Saligny”

În ședința ordinară de joi, 27 octombrie, Consiliul Local Suceava va aproba confinanțarea din bugetul local a construirii tronsonului rutei alternative Suceava-Botoșani, inclusiv a viaductului peste calea ferată, situat de la strada Energeticianului până la intersecția cu DN 29. Teoretic, acesta ar fi al treilea tronson, pentru că și Podul Unirii care unește tronsonul de pe strada Apeductului și (parțial) Mirăuți ar figura ca un tronson separat.

Ruta alternativă Suceava-Botoșani are circa 4 km, plecând de pe strada „Apeductului”, de la intersecția cu Calea Unirii și strada „Traian Vuia”, trecând pe lângă bazinele de decantare ale ACET, peste Pârâul Cetății, continuă cu Podul Unirii peste râul Suceava – strada „Energeticianului” – strada betonată de lângă Termica, traversând calea ferată, ajungând pe strada „Traian Popovici” și ieșind în DN 29, în dreptul fostei Avicola Plopeni. Ultimul tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani, cel de la Podul Unirii până la DN 29, ar urma să fie finanțat prin Planul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, peste calea ferată din zonă fiind prevăzută construirea unui viaduct în lungime de 1 km. Valoarea totală a proiectului privind ultimul tronson este de 78,21 de milioane de lei, suma de 43 de milioane de lei fiind cofinanțarea care va fi asigurată din bugetul de stat prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, iar valoarea contribuției Municipiului Suceava este de 35,21 de milioane lei.

Pe de altă parte, într-o recentă conferință de presă, primarul Ion Lungu, a anunțat că se lucrează la evaluările terenurilor de pe coridorul de expropriere iar numărul va fi mai mic față de cel de pe tronsonul al doilea al rutei. „Pe strada <Apeductului> nu au fost niciun fel de comentarii, oamenii au fost bucuroși că le-am dat acei bani prevăzuți de lege și pentru că li s-au pus în valoare și celelalte terenuri. Sper să nu fie probleme nici în zona în care facem acest viaduct. Aici numărul persoanelor care vor fi despăgubite se va reduce, deoarece despăgubiri se vor face doar acolo unde vor fi picioarele viaductului” a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Pentru 33 de cetățeni expropriați pe traseul de incluzând strada „Apeductului”, Primăria a virat „într-un cont separat, în bancă, suma de 349.021 de lei. (D.P.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …