Friday , September 30 2022

“Bani de liceu” pentru aproximativ 4.600 elevi suceveni

De luni se pot depune dosarele pentru solicitarea sprijinului financiar de 250 lei/ lună de către elevii de liceu care provin din familii cu un venit brut mai mic de 500 lei lunar pe membru de familie. Județul Suceava este pe primul loc la nivel național în clasamentul programului de protecție socială ”Bani de liceu”, având 4.598 beneficiari 

Luni, 16 septembrie, demarează programul de protecție socială ”Bani de liceu”, iar elevii cu venituri mici pot depune la se­cretariatele unităților de învățământ dosarele prin care solicită sprijinul financiar de 250 lei/ lună până pe 25 septembrie. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un licean pentru a fi declarat eligibil sunt venitul brut pe membru de familie mai mic de 500 lei, frecventarea cursurilor și să nu acumuleze mai mult de 20 de absențe lunar și să nu aibă media la purtare scăzută. Oricare abatere atrage suspendarea plății ajutorului financiar. Pentru stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, se vor lua în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, cu excepția alocației de stat, alocației suplimentare pentru familiile cu mulți copii, burselor de studii și burselor sociale, precum și a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.

Anchetele sociale sunt programate pentru perioada 26 septembrie – 15 octombrie, iar afișarea listei beneficiarilor declarațI eligibili se va face pe 17 octombrie.

Se preconizează a fi depuse în jur de 4.600 de dosare pentru programul social ”Bani de liceu”, având în vedere experiența anilor trecuți. Conform informațiilor afișate de Ministerul Educației, anul școlar precedent, la nivelul județului Suceava au beneficiat de ajutorul bănesc de 250 lei lunar 4.598 liceeni. Asrtfel, ani la rând, județul nostru a ocupat primul loc la nivel național în clasamentul programului după numărul de beneficiari. Cei mai mulți liceeni care au primit ajutor financiar anul școlar precedent provin de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, cu un total de 415 beneficiari, urmat de Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus cu 387 beneficiari, apoi Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți – 364 și Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni cu 284 beneficiari. La nivel național, au fost centralizați 40.861 de liceeni ­be­neficiari ai programului, locul doi fiind ocupat de județul Iași, cu 3.374 beneficiari, iar pe locul trei s-a clasat județul Botoșani, având 2.406 candidați eligibili. (Oana NUȚU)

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …