Saturday , February 4 2023

BALAN: Trebuie să protejăm cu toată forța interesele economiei naționale!

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut ieri o declarație în plenul Camerei Depu­taților în care a arătat că în ultimii șapte ani de zile, modelul economic greșit promovat de PSD ne-a condus în situația nedorită în care banii românilor au ajuns să sprijine economiile altor state și să creeze locuri muncă bine plătite în străinătate, nu în România. Datele statistice dure și seci ne arată că majoritatea produselor cumpă­rate astăzi de români sunt fabricate în alte state europene sau din exteriorul Europei. Autoturisme, electronice, textile și produse alimentare vin în cantități tot mai mari din import, pentru că în România industria și agricultura s-au prăbușit încet și sigur, chiar cu ajutorul guvernelor socialiste. Cei care se autodeclarau că sunt „mândri că sunt români” au pus lacătul pe mărci importante din industria românească, pe care, ulterior, le-au tăiat și le-au vândut la fier vechi, a declarat deputatul liberal sucevean.

De asemenea, Ioan Balan  a arătat că și în agricultură situația este la fel de gravă. “Efectivele de animale din zootehnie au scăzut la mai puțin un sfert, fie din cauza lipsei măsurilor de sprijin din parte Guvernului, fie din cauza habarnismului acestuia de a pune capăt unor epidemii devastatoare. Numai în anul 2019, peste jumătate de milion de porci au dispărut din cauza incompetenței lui Petre Daea de a opri extinderea pestei porcine. Cine oare ar îndrăzni să dea vina pe străini pentru prostia guvernelor PSD-iste și pentru faptul că și de acest Crăciun carnea de porc din magazinele românești vine din Spania, Italia, Franța sau din alte țări. Problema nu e la ei, ci la noi, în România, unde ani de zile am fost guvernați anapoda și împotriva intereselor economiei românești”, a spus parlamentarul liberal sucevean.

 “Într-o singură zi, am reușit să îndreptăm trei măsuri toxice luate de PSD împotriva românilor”

“La învestitura Guvernului PNL mi-am zis în sinea mea că nu va putea Ludovic Orban să facă într-un singur an ceea ce a stricat PSD în zeci de ani. Din fericire, observ că m-am înșelat și că numai într-o lună Guvenul împreună cu noi, parlamentarii PNL, am reușit să reparăm lucruri deosebit de importante pentru țara noastră. Într-o singură zi, am reușit să îndreptăm trei măsuri to­xice luate de PSD împotriva românilor. Am eliminat recursul compensatoriu, adică acea măsură luată de Dragnea și Dăncilă prin care zeci de mii de condamnați periculoși au fost eliberați înainte de termen, generând o stare totală de teamă și nesiguranță în rândul cetățeanului român. Am eliminat toxica acciză la carburanți, cea care ne-a distrus tuturor puterea de cumpărare și care a făcut mai ieftine produsele de import decât cele românești. Am abrogat, de asemenea, supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parțial, pentru a da șansa tinerilor să se angajeze mai ușor și fiecare să plătească numai în funcție de cât muncește. Ultimele două măsuri vor reprezenta o gură de oxigen pentru întreprinderile românești, care au fost sugrumate de PSD prin taxe și birocrație absurdă.

În următoarele zile, PNL alături de Guvernul Orban își vor asuma un nou plan curajos, jucând cu mandatul pe masă îndreptarea altor erori ale guvernărilor PSD. Astfel, pentru a reda Parlamentului prestigiul cuvenit, Guvernul își va angaja răspunderea pe noi măsuri legislative reparatorii: eliminarea măsurilor anti-economice și anti-românești prevăzute în Ordonanța Lăcomiei PSD, asigurarea transportului gratuit pentru elevi și deblocarea sistemului de justiție. Urmează, apoi, adoptarea, înainte de 1 ianuarie, a unui nou buget de stat, astfel încât toți agenții economici să cunoască parametri de dezvoltare  pentru anul viitor.

Susțin cu toată forța demersurile Guvernului Orban, prin care reușim să salvăm România de la o catastrofă economică și socială. De asemenea, așa cum toți mă cunoașteți, voi convinge reprezentanții Guvernului să ne angajăm și asupra unor alte proiecte curajoase, care să creeze bunăstare reală pentru români, prosperitate pentru cei care muncesc onest și dezvoltare occidentală de la Siret la Giurgiu și de la Tulcea la Jimbolia”, a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan. (O.S.)

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …