Thursday , June 30 2022

Un băiețel de patru ani, rănit într-un accident petrecut în George Enescu, a murit ieri la Spitalul Județean 

Micuțul a fost victima unui accident rutier, petrecut pe 9 aprilie pe Bulevardul George Enescu din Suceava 

În ciuda eforturilor extraordinare ale medicilor suceveni, băiețelul în vârstă de doar patru ani, pentru care sucevenii s-au mobilizat și au donat sânge, a murit marți dimineață la Spitalul Județean Suceava.

În urma accidentului, micuțul a ajuns în comă la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. Medicii l-au internat pe secția de Terapie Intensivă, dar starea copilului, foarte gravă, nu s-a îmbunătățit. Copilul a avut nevoie de o cantitate însemnată de sânge. Disperați, părinții și apropiații familiei au demarat o campanie de donare de sânge pe rețelele de socializare și au sperat până în ultima clipă că vor reuși să salveze viața micuțului David Constantin.

Reamintim că băiețelul se afla în mașină cu tatăl său în momentul accidentului, când un șofer a întors autoturismul fără a se asigura și a intrat în coliziune cu autoturismul tatălui lui David, lovind mașina lateral, exact unde se afla băiatul.

Un echipaj al Ambulanței s-a prezentat la fața locului și i-a acordat primul ajutor copilului, dar acesta era în stare de inconștiență. Din datele furnizate de către oamenii legii reiese că Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin numărul unic de urgență 112 despre faptul că pe b-dul George Enescu a avut loc un accident rutier, vineri, 9 aprilie, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unui minor. Vinovat de producerea accidentului este un bărbat de 47 de ani, din Suceava, care a condus autoturismul pe direcția Catedrală către Nordic.

La un moment dat acesta a efectuat manevra de întoarcere a autoturismului și a intrat în coliziune lateral-frontală cu un autoturism condus, pe aceeași direcție de mers, de către un bărbat de 33 de ani din municipiul Suceava. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unui minor în vârstă de 4 ani, pasager pe locul din dreapta față al autoturismului condus de bărbatul de 33 de ani.

Oamenii legii au întocmit atunci un dosar de urmărire penală pentru vătămare din culpă, încadrare care a fost astăzi schimbată, deoarece băiețelul de doar patru ani a decedat. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Decariștii de anul acesta de la BAC și Evaluarea Națională vor fi premiați de Primăria Suceava

O frumoasă tradiție de anii trecuți în municipiul Suceava continuă și în acest an! Municipalitatea …