Wednesday , February 1 2023

Avalanșă de candidați la examenul de rezidențiat – 87 de dosare depuse pentru zece posturi vacante

Marți este ultima zi în care absolvenții de Medicină își pot depune dosarele la DSP pentru a susține examenul de Rezidențiat


Dacă în anii trecuți numărul candidaților înscriși pentru examenul de rezidențiat nu depășea cu mult numărul locurilor disponibile, în acest an pentru cele zece posturi vacante, s-au înscris deja 87 de absolvenți suceveni de Medicină. Astăzi, 20 octombrie, este ultima zi în care se mai pot depune dosare, la sediul DSP, pentru susținerea examenului de rezidențiat. Reamintim că Spitalul Municipal Fălticeni vrea să angajeze doi medici rezidenți pentru Compartimentul de Primire Urgențe și un medic neonatolog, iar DSP caută doi medici epidemiologi și un medic rezident pentru Medicină de laborator.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc este un post vacant pentru un medic rezident neurolog, iar la Spitalul Municipal Vatra Dornei se încearcă angajarea unui rezident pentru secția de Obstetrică-Ginecologie. Serviciul Județean de Ambulanță a scos pentru concursul de rezidențiat două posturi pentru medici de familie, unul pentru substația din Vatra Dornei și celălalt pentru substația din Câmpulung Moldovenesc.
În prezent sunt peste 90 de medici rezidenți de diferite specialități care au încheiat contracte cu spitalele sucevene. Astfel, la Direcția de Sănătate Publică sunt șase medici rezidenți care urmează să se întoarcă în instituție după finalizarea cursurilor de rezidențiat, în timp ce la Spitalul Județean Suceava sunt încheiate 23 de astfel de contracte.

Spitalul din Rădăuți așteaptă 12 medici rezidenți să vină să-și ia posturile în primire. Spitalul Municipal Fălticeni are opt medici rezidenți, iar Spitalul din Vatra Dornei are încheiate 16 contracte cu medici rezidenți. Pentru Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc au optat 18 medici rezidenți, iar pentru cel din Gura Humorului sunt șase medici rezidenți. Spitalul de Boli Cronice din Siret așteaptă un singur medic rezident, iar Spitalul de Psihiatrie Siret are cinci medici rezidenți care ar urma să revină în unitatea spitalicească să profeseze după finalizarea cursurilor de rezidențiat. (Cristina RUŞTI)
secretarasite

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …