Sunday , June 26 2022

Autotehnorom susține că șoseaua de centură a Sucevei, precum și loturile 3 și 4 din DN 18 vor fi finalizate până în toamnă

Centura are termen de finalizare pe 17 septembrie 2019. Pe DN 18, la limita de județ până la ieșirea din Cârlibaba, termenul de finalizare este 31 iulie, dar constructorul își propune să termine mai repede. Pe celălalt tronson, lotul 4, de la Iacobeni la Cârlibaba, lucrările sunt realizate fizic 65% și se poate circula pe un strat de asfalt de circa 7 kilometri, termenul de finalizare a lucrărilor fiind 31 august 

Inginerul Vasile Strâmbeanu – manager de proiect din partea firmei Autotehnorom Şcheia la proiectele privind șoseaua de centură a Sucevei și DN 18 – susține că anul acesta, până în toamnă, vor fi finalizate ambele obiective de investiții. Vasile Strâmbeanu a participat, joi dimineață, la o conferință de presă alături de prefectul Mirela Adomnicăi, pe tema celor două obiective de investiții. El a spus că au fost atacate toate categoriile de lucrări și că investiția privind șoseaua de centură a Sucevei (pe porțiunea nefinalizată de la „Zidul Morții” la ieșirea spre Fălticeni) va fi finalizată pe 17 septembrie anul acesta.

La șoseaua de centură a Sucevei s-au executat în acest an lucrări în valoare de 7 milioane de lei fiind realizate 12% din lucrările programate. „Stadiul fizic al lucrărilor este de 12%. Am atacat toate categoriile de lucrări și vorbim de consolidări, zid de sprijin, consolidări teren de fundare. Se lucrează la cele două spații de servicii, se lucrează la poduri. E vorba de lucrări rămase de executat. Termenul de finalizare este de 17 septembrie. Lucrările ­e­xecutate până acum sunt în valoare de 7 milioane de lei”, a declarat Vasile Strâmbeanu.

Precizăm că la acest obiectiv de investiții firma Autotehnorom șcheia este lider al asocierii care rea­lizează lucrările iar din asociere mai fac parte societățile Operational Autoleasing Şcheia, OPR Asfalt Timișoara, Obras Publicas Y Regadios din Spania, Florconstruct Suceava și Calcarul Pojorîta.

Mirela Adomnicăi a ținut să precizeze că în prezent la centura Sucevei se remediază problemele care nu au fost rezolvate cu ani în urmă probleme care presupun soluții complicate și foarte costisitoare. Ea a arătat spre exemplu că se execută foraje în adâncime prin montarea unui număr de 8.000 de piloți forați, sau stâlpi din beton mai pe înțelesul tuturor, pentru stabilizarea terenului de fundare mai ales în zona rampelor podurilor.

De asemenea, constructorul care modernizează DN 18 susține că anul acesta se va putea circula în condiții foarte bune pe acest drum. Un tronson va fi finalizat înainte de 31 iulie, iar al doilea la 31 august. Astfel, pe lotul 3, de la limita de județ până la ieșirea din Cârlibaba stadiul fizic de realizare a lucrărilor este de 95%, iar financiar de 80% și că au rămas doar câteva lucrări de excutat înainte de recepționarea lucrării. Termenul de finalizare este 31 iulie, dar constructorul își propune să îl finalizeze mai repede.

În ceea ce privește celălalt tronson, lotul 4, de la Iacobeni la Cârlibaba, lucrările sunt realizate fizic 65% și se poate circula pe un strat de asfalt de circa 7 kilometri fiind  în desfășurare lucrări de reciclare și la poduri. „Intenționăm, cât mai repede, să se poată circula pe un strat de asfalt”, a spus Vasile Strâmbeanu care a menționat că termenul de finalizare este 31 august. (D.P.)

 

Vezi si

129 de amenzi, 17 permise reținute și 17 certificate de înmatriculare retrase sâmbătă noaptea, în timpul unei razii pe străzile municipiului Suceava

Începând de sâmbătă seara, de la ora 17.00 și până duminică dimineață la ora 04.00, …