Wednesday , May 18 2022

Autorul jafului de la Iaslovăț a fost băgat după gratii (VIDEO)

Luni, 24 ianuarie , la orele 20:40 , polițiștii au fost sesizați prin 112 de către Clipa Cristian, de 19 ani, din Iaslovăț, de faptul că o persoană necunoscută a pătruns în incinta S.C. Clipa S.R.L. Iaslovăț, a amenințat cu un obiect în formă de pistol gestionara de serviciu și a furat din casa de marcat suma de aproximativ 2.000 lei după care a părăsit pe jos locul faptei plecând pe jos în direcția comunei Arbore.

Cafeneaua respectivă  se află în centrul comunei Iaslovăț, iar  cele două gestionare, M. Ionela Giorgiana, de 20 ani, și M. Raluca, de 19 ani, ambele din comuna Iaslovăț au relatat  faptul că autorul neidentificat a pătruns în incinta avand gluga gecii pe cap si masca de protectie sanitara, a scos un obiect în forma unui pistol (posibil bricheta) și a furat din casa de marcat suma de aproximativ 2.000 lei, după care a părăsit pe jos locul faptei. În urma vizionării imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere ale societății s-a stabilit că autorul era îmbrăcat cu o geacă de culoare verde cu glugă, pantaloni tip trening de culoare gri, pantofi sport culoare negru cu talpă albă.  Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiști, gestionarele societății nu au recunoscut persoana care a furat banii din incinta societății și nici nu au putut da detalii pentru identificarea autorului.

Au fost constituite mai multe echipe de polițiști care au demarat imediat atât activități investigative cât și de căutare, exploatând toate elementele probatorii și pistele conturate în anchetă. La mai puțin de 12 ore de la comiterea faptei a fost identificat principalul suspect, un tânăr de 21 de ani din orașul Cajvana. În continuare, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale IPJ Suceava au administrat material probator și au solicitat și obținut de la instanța competentă o autorizație de percheziție domiciliară la locuința tânărului bănuit de comiterea faptei. La momentul intrării în locația respectivă, tânărul a încercat să se sustragă și sa fugă cu un autoturism, însă a fost blocat de echipajele de sprijin, imobilizat și preluat în custodie pentru efectuarea activităților procedurale. La percheziție au fost ridicate articole de îmbrăcăminte purtate de suspect, alte bunuri cu valoare probatorie în cauză dar și o parte din suma de bani sustrasă.

De asemenea, ulterior a fost recuperată și arma neletală utilizată la comiterea tâlhăriei. Tânărul a fost condus la audieri, urmând a fi ulterior prezentat procurorului de caz și a se dispune măsuri procesuale.

Marți seara, la ora 23:45,  persoana banuita de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată de la cafeneaua din localitatea Iaslovăț a fost încarcerata în arestul IPJ Suceava, pe numele tânărului de 21 de ani fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți sunt continuate activitățile de cercetare penala pentru stabilirea și probarea intregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural.

Vezi si

Patru oferte depuse la licitația pentru bazinul olimpic de 6 milioane de euro de la Dorna

Valoarea estimată a licitației organizate de Compania Națională de Investiții pentru un bazin de dimensiuni …