Thursday , February 2 2023

Aurel Olărean, fostul primar al Rădăuțiului, contestă excluderea din PMP

Mai mult, el îl acuză pe liderul județean al Partidului Mișcarea Populară, Corneliu Popovici, de dezinformare privind implicarea sa în campaniile electorale de anul trecut

olarean (2)


Excluderea din PMP a fostului primar al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, nu constituie o problemă atât de ușor de rezolvat cum și-ar fi dorit colegii săi din organizația municipală rădăuțeană și din organizația județeană Suceava. Olărean a contestat decizia de excludere din calitatea de membru al Partidului Mișcarea Populară la Comisia de Arbitraj și Integritate din PMP. El a arătat în contestație că a aflat cu surprindere și într-un mod întâmplător că a fost exclus din partid și că nu a fost înștiințat în ceea ce privește excluderea sa, conform prevederilor statutului formațiunii politice, care la articolul 25 arată că “decizia de sancționare se comunică membrului de partid sancționat în scris, în termen de maximum 5 zile de la adoptare”.

Pe de altă parte, decizia de sancționare s-a luat în lipsă, el fiind plecat din țară în perioada 6 – 24 aprilie 2017. “Neavând, așadar, niciun fel de informare oficială cu privire la motivele ce au fost invocate la decizia de sancționare a mea cu excludere din partid, m-am văzut apoi pus în situația de a afla că se pregătește votul în organizația județeană Suceava exact în același mod, pentru data de 27 aprilie 2017. M-am prezentat la sediul PMP Suceava la ședința la care se anunțase neoficial excluderea mea, fără a fi invitat și cu scopul de a contrazice motivele invocate în ședința de excludere din organizația PMP Rădăuți (aflate doar din cele povestite de unii membri ai PMP Suceava ),anume că m-aș fi opus unei plăți restante la un contract de consultanță către doamna Narcisa Iorga, din perioada campaniei electorale .Prezentei contestații atașez comunicarea pe care am avut-o cu mandatara PMP Suceava, doamna Elena Dimcea, în data de 11.04.2017, din care reiese în mod indubitabil faptul că mi-am dat acordul efectuării plății”, susține fostul primar al Rădăuțiului. Olărean consideră că “dl. Corneliu Popovici a dezinformat adunarea convocată ad-hoc pentru exclu­derea mea la Rădăuți, transmițând în mod voit informații false cu privire la persoana mea, cum că m-aș opune plății restante. Afirm cu tărie că a dezinformat adunarea, întrucât domnul Popovici avea cunoștință despre această corespondență a mea cu mandatara, fiindu-i transmis și domniei sale e-mailul de confirmare a acordului pentru efectuarea plății”. Aurel Olărean mai susține că Popovici a avut o atitudine nesinceră în ce privește persoana sa în cadrul ședinței din cadrul organizației județene, desfășurată ulterior.

Pe data de 30 aprilie a.c., Biroul Permanent Județean al Partidului Mișcarea Populară (PMP) a hotărât, cu 30 de voturi pentru, o abținere ii un vot împotrivă, dintr-un număr de 32 de participanți, excluderea lui Aurel Olărean din Partidul Mișcarea Populară. In ședința organizației județene a PMP i s-a cerut lui Olărean demisia de onoare, dânsul refuzând. Ca urmare, fostul primar al Rădăuțiului a depus deja contestație în cadrul structurii de arbitraj a partidului, fiind de așteptat o luptă lungă și în justitie, dacă va fi cazul, astfel încât este greu de crezut că tânărul Emanuel Mitric, venit din zona supleanților, va prinde în această legislatură un fotoliu de consilier local la Rădăuți. (N.R.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …