Sunday , December 4 2022

Au început înscrierile pentru examenul de rezidențiat

Examenul va avea loc pe data de 20 noiembrie în Centrul Universitar Iași. Inscrierile se desfășoară până pe data de 25 octombrie la sediul DSP Suceava.

Îcepând de la sfârșitul săptămânii trcute, la sediul Direcției de Sănătate Publică Suceava, au început înscrierile pentru examenul de rezidențiat organizat de către Ministerul Sănătății în Centrul Universitar Iași, înscrieri ce se vor desfășura până pe data de 25 octombrie.

Concursul va fi susținut în Centrul Universitar Iași, pe data de 20 noiembrie, pentru posturile publicate în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea. Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel, 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din cinci, se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu patru puncte iar 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu două-patru răspunsuri corecte. Departajarea candidaților care au obținut punctajul maxim posibil se face prin susținerea unei probe suplimentare de departajare. Această probă constă în 100 de întrebări din tematica și bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susținerea probei, într-un sediu securizat. Această probă are loc în ziua de duminică 20 noiembrie, în centrul universitar în care s-a desfășurat concursul.

În prezent sunt peste 100 de medici rezidenți de diferite specialități care au încheiat contract cu spitalele sucevene. Astfel, la Direcția de Sănătate Publică sunt patru medici rezidenți care urmează să se întoarcă în instituție după finalizarea cursurilor de rezidențiat, în timp ce la Spitalul Județean Suceava sunt încheiate peste 25 astfel de contracte. Spitalul din Rădăuți așteaptă zece medici rezidenți să vină să-și ia posturile în primire, cel din Fălticeni are 12 medici rezidenți iar Spitalul din Vatra Dornei are încheiate 16 contracte cu medici rezidenți. Pentru Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc au optat peste 20 medici rezidenți iar pentru cel din Gura Humorului sunt opt medici rezidenți pe post. Spitalul de Boli Cronice din Siret așteaptă aproximativ zece medici rezidenți iar Spitalul de Psihiatrie Siret are șase medici rezidenți care urmează să revină în unitatea spitalicească să profeseze după finalizarea cursurilor de rezidențiat. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă la spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …