Friday , February 3 2023

Astăzi încep controale încrucișate în spitalele din județ pentru a se decide care unitate spitalicească va fi transformată în spital suport covid

O echipă mixtă de inspector sanitari din mai multe DSP-uri din țară verifică spitalele sucevene. Controalele se vor finaliza pe 15 noiembrie. O echipă de la DSP Suceava a plecat, pentru verificări, la București

O echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava va demara, începând de marți, 20 octomrbei, un control la unități spitalicești din București, în timp ce spitalele din județul nostru vor fi luate la”puricat” de către o echipă mixtă de inspectori sanitari de la mai multe DSP-uri din țară . Controalele vizează toate secțiile spitalelor și se vor desfășura până pe data de 15 noiembrie.

Verificările, cunoscute drept controale încrucișate, se desfășoară anual în luna martie, dar anul acesta au fost decalate din cauza pandemiei de coronavirus. Controalele au scopul de a verifica dacă spitalele se conformează prevederilor legale în vigoare. Obiectivele acţiunii tematice de control vizează verificarea structurii funcţionale, a normelor privind asigurarea condiţiilor generale de igienă, verificarea asigurării utilităţilor, a blocului alimentar, verificarea respectării normelor de supraveghere, prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale.

Se are în vedere şi verificarea modului de aprovizionare cu materiale de curăţenie sau condiţiile de depozitare, iar o atenție deosebită se va acorda existenței capacității pentru fiecare dintre cei care lucrează în aceste spitale să acorde asistenţă medical, cu alte cuvinte urmează să se stabilească unitățile medicale care vor fi transformate în spitale support pentru pacienții covid. (Cristina RUȘTI)
secretarasite

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …