Sunday , March 3 2024

Asistentă de la DSP Suceava, anchetată de Poliție pentru că ar fi introdus în sistemul de vaccinare persoane nevaccinate

Totul a ieșit la iveală după ce un angajat al DSP a murit diagnosticat cu Covid 19. Cunoscuții au susținut la mitingul de săptămâna trecută că acesta ar fi murit din cauza vaccinului. Oamenii legii s-au autosesizat și au început o anchetă. S-a descoperit că o asistentă DSP a intrat în sistemul național de vaccinare și a indrodus date, după bunul plac.

O anchetă a Poliției vizează o asistentă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, aceasta fiind bănuită că ar fi introdus în sistemul de vaccinare persoane nevaccinate.

Totul a ieșit la iveală după ce, la mitingul de la sfârșitul săptămânii trecute, din centrul Sucevei, s-a scandat că vaccinul ucide, iar un fost angajat al DSP Suceava ar fi decedat în urma infectării cu Covid 19, deși era vaccinat. Oamenii legii s-au autosesizat și au verificat datele din  sistemul de vaccinare, iar faptul că aceste informații erau introduse de aceeași asistentă, dar de pe servere diferite a ridicat mai multe semne de întrebare. Se pare că asistenta, angajată a DSP, avea acces la baza de date și folosea platforma și în afara orelor de program. În cazul persoanei decedate, era greu de dovedit dacă era sau nu vaccinată, dar oamenii legii verifică și alte situații, în care se pot face teste de anticorpi.

”În urma celor afirmate la mitingul desfășurat în municipiul Suceava, în ziua de 14 noiembrie a.c., privind suspiciunea asupra vaccinării împotriva Sars-Cov2 și a evoluției fulminante a pacientului C.V., angajat al DSP Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă administrativă internă în acest caz. S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor și au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic). Ancheta vizează, de asemenea, încă o persoană din cadrul DSP Suceava, care a declarat că a înregistrat vaccinarea în RENV, având acces la registrul electronic, conform atribuțiilor profesionale specifice. Prima măsură a fost luată, ridicându-i-se angajatei accesul la registrul electronic național. DSP Suceava a supus atenției acest caz Ministerului Sănătății și au fost sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și Directia Investigare a Criminalității Economice, pentru derularea cercetărilor. Acest caz regretabil este singular în activitatea DSP Suceava și aruncă o pată nemeritată asupra activității întregului colectiv care desfășoară în mod susținut lupta împotriva pandemiei cu Sars-Cov2 de aproape 2 ani de zile. Conducerea DSP Suceava asigură întreaga colaborare cu organele de cercetare pentru aflarea adevărului și luarea unor măsuri drastice de sancționare a faptei”, a declarat Ioana Olivia Vlad, director DSP. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Flutur: Dorim să extindem, gradual, programul PNL «Masă sănătoasă» la toți copiii din România. Investiții de peste 100 de milioane de euro în modernizarea școlilor sucevene

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, duminică, 3 martie 2024, că  programul „Masă …