Wednesday , December 7 2022

Așezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți dezminte că a cerut bani și mâncare ca ajutor

“Nu ne aflăm în situația de a nu le mai putea asigura copiilor hrana zilnică și cele necesare unei dezvoltări armonioase, dar orice ajutor primit până acum a fost binevenit și a adus un plus de bucurie copiilor, iar cei care doresc să ne susțină o pot face în continuare”, se arată într-o postare recentă pe contul de facebook al Așezământului Social „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți

 Așezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți dezminte că a cerut bani și mâncare ca ajutor. Într-o postare pe contul de facebook al respectivului așezământ se face referire și la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți, însă pe contul de facebook al respectivului așezământ monahal nu apare nicio reacție. „Zilele acestea am tot observat înmulțirea transmiterii informațiilor în mediul online; multe dintre ele fiind departe de adevăr și producând tulburare. În acest sens, DEZMINțIM o știre care a circulat în ultima perioadă pe seama Mănăstirii Bogdana și Așezământului de Copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți, aceea că am solicita suport financiar urgent sau alimente din partea oamenilor”, se arată într-o recentă postare pe contul de facebook al așezământului social unde sunt peste 120 de copii.

Pe de altă parte, se precizează că orice ajutor primit până acum a fost binevenit și a adus un plus de bucurie copiilor, iar cei care doresc să ne susțină o pot face în continuare, „dar precizăm și lămurim că nu ne aflăm în situația de a nu le mai putea asigura copiilor hrana zilnică și cele necesare unei dezvoltări armonioase”. „Fiecare dintre noi parcurge o perioadă neprevăzută, resimțită într-o măsură mai mică sau mai mare de dificultate. Tot ceea ce reprezintă așezământul în prezent este rezultatul unei strânse colaborări între membrii lui și alte persoane din afara acestuia (care au dorit să ne susțină) și mulțumim lui Dumnezeu că până în prezent activitatea ne este rodnică. (…) Vă mulțumim pentru atenție! Nădăjduim să fie bine! Cu Dumnezeu înainte!”, se mai precizează în comunicatul respectiv.

De asemenea, la Așezământul Social „Sf. Ierarh Leontie” a avut loc chiar o dezbatere privind situația actuală în viziunea copiilor. În acest sens, copiii din fiecare căsuță în parte au încercat să găsească răspunsuri la nelămuririle ce vizează această situație neprevăzută și posibile soluții de combatere a coronavirusului, într-o manieră creativă: desene, machete, jocuri de rol, poezii, etc.
Activitatea s-a desf
ășurat pe terenul de sport din incinta instituției și s-a ținut cont de măsurile de protecție impuse în contextul situației actuale. (D.P.)

Vezi si

Ioan Balan cere miniștrilor Sănătății și Energiei soluții urgente în vederea găsirii unui furnizor de energie  pentru Spitalul Județean Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelare adresată ministrului Sănătății și ministrului …