Aproape 15.000 de suceveni s-au vaccinat anti-Covid 19 de la debutul campaniei de vaccinare

reportersite
27 ianuarie 2021, 7:30

Dintre aceștia, 13.431 au primit prima doză, iar 709 s-au prezentat deja pentru rapel. Alți 1.182 de suceveni au fost programați la vaccinare pentru ziua de marți

Aproape 15.000 de suceveni au primit deja prima doză a vaccinului anti-Covid 19, dintre care 1.421 s-au vaccinat în cursul zilei de luni. ”Până în momentul de față, în total, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov2 13.431 de persoane cu prima doză iar 709 persoane au primit doza a II-a. În cursul zilei de luni, 25 ianuarie, s-a vaccinat în județul Suceava împotriva Sars-Cov2, un număr de 1.421 de persoane, distribuția pe centre de vaccinare fiind la Spital Județean Suceava, 493 imunizări, la Spital Municipal Rădăuti –146, la Spitalul Municipal Fălticeni – 174, la Spital Municipal Câmpulung Moldovenesc – 156. La Spitalul Orășenesc Gura Gumorului s-au vaccinat împotriva Coronavirus 114 persoane iar la Spitalul Orășenesc Siret s-au făcut 126 de vaccinări. La Centrul comunitar de vaccinare din Vatra Dornei s-au vaccinat 96 de persoane. Cu echipa mobilă de vaccinare, în ziua de 25 ianuarie, s-a efectuat un număr de 56 de vaccinări anti Sars-Cov2 la beneficiarii din Centrele de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, Zvoriștea  și Costâna”, a declarat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Pentru ziua de marți, 26 ianuarie, au fost programate pentru vaccinarea anti-Covid 1.182 de persoane.

Menționăm că în județul Suceava, sunt deschise publicului pentru programare, opt centre de vaccinare, și anume la Spitalul Județean Suceava, la Spitalul Municipal Rădăuți, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Orășenesc Gura Humorului, Spitalul Orășenesc Siret, Spitalul Municipal Vatra Dornei și Sala de sport Stadion din Vatra Dornei, cu o capacitate zilnică de vaccinare de 480 persoane cu prima doză și cu rapel.

În județul Suceava pentru următoarele șapte zile a fost programat pentru vaccinare împotriva Sars_Cov2 un număr de 7.058 de persoane. Gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele șapte zile, singurele centre de vaccinare unde mai sunt sloturi disponibile fiind cele de la Spitalul Orășenesc Siret și cel de la Stadion Vatra Dornei.

Reamintim că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv. (Cristina RUŞTI)