Wednesday , February 8 2023

Aproape 10 milioane de euro aprobați pentru finanțarea unui bazin de înot la Vatra Dornei

Guvernul României a aprobat, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui bazin de înot în municipiul Vatra Dornei. Potrivit unei informări postate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, obiectivul, în valoare totală de 47.833.000 lei, va fi finanțat în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social – Subprogramul „Bazine de înot”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, iar durata de execuție este de 24 de luni.

Este de remarcat că, cel puțin până joi seară, pe lista de proiecte a CNI aprobate pentru județul Suceava, proiectul intitulat „Bazin de înot municipiul Vatra Dornei, zona Lunca Dornei” figura încă în așa numita „listă sinteză”. De altfel, termenul de 24 de luni trebuie interpretat ca pornind de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Licitația va fi organizată, cel mai probabil, în următoarele luni, perioada până la atribuirea contractului de proiectare și execuție putând dura și mai bine de jumătate de an. Conform sursei citate, complexul va fi construit pe un regim de înălțime D^P^1E (demisol ^ parter ^ etaj), cu o suprafață desfășurată de 4.879,80 mp și va beneficia de 3 bazine de înot, de tobogan cu apă, dar și de spații pentru SPA dotate cu 3 saune (finlandeză, umedă și de sare), bazin cu apă rece, dușuri, zonă de relaxare, bowling și fitness.

De asemenea, vor fi amenajate o alee de acces carosabilă și o parcare pentru 30 de autovehicule (dintre care 4 locuri pentru persoanele cu dizabilități), precum și un loc joacă pentru copii și spații verzi. Ca sursă alternativă pentru asigurarea apei calde menajere pe timp călduros și pentru aport de căldură la sistemul de încălzire, se va folosi energia solară generată de un sistem de 120 de panouri solare plane și de o stație solară. (D.P.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …